VIDEO ⟩ Spordimaailma südame valutama pannud Hiina tennisistist ilmus järjekordne klipp

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Peng Shuai.
Peng Shuai. Foto: KIM HONG-JI/REUTERS/Scanpix

Hiina tennisisti Peng Shuai heaolu nimel valutab spordimaailm südant ning iga avalikkuseni jõudev video temast toob endaga kaasa kergendusohkeid, et naine on elus ja terve.

Täna postitas Hiina riikliku meediakanali Global Timesi žurnalist Qingqing Chen Twitterisse video, kus on näha, et Shuai peab vestlust korvpallilegendi ja kunagise NBA tähe Yao Mingiga.

Novembri alguses teatas endine paarismängu esireket Shuai sotsiaalmeedias, et kolm aastat tagasi sundis endine riigi asepeaminister Zhang Gaoli teda seksuaalvahekorda. Tennisisti sõnutsi oli neil kunagi varem juba suhe, samuti mitte naise vabal tahtel, ent see lõppes ammu enne viimast juhtumit.

Vägistamissüüdistust sisaldanud postitus oli nähtav vaid 20 minutit. Lisaks kustutati ka Shuai konto, kuid kuvatõmmised läksid ühismeedias liikvele. Ta oli pärast seda postitust aga teadmata kadunud.

Paar nädalat pärast juhtunut avaldas Hiina ühe riikliku ajalehe peatoimetaja Hu Xijin Shuaist kaks videot. Nende ehtsus sattus aga kohe küsimärgi alla. Naiste profitennise organisatsiooni WTA tegevjuhi Steve Simoni teatel ei saanud neist videotest järeldada, kas Shuai esines neis vabatahtlikult ja ilma surveta. Teda ei veennud ka hiinlanna ja rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) presidendi Thomas Bachi videokõne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles