VIDEO ⟩ Roberts Štelmahers: näitasime, et kuulume Meistrite liigasse

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Roberts Štelmahers.
Roberts Štelmahers. Foto: Eero Vabamägi

Esimese Eesti klubina FIBA Meistrite liiga põhiturniiril mänginud Kalev/Cramo küll teise ringi ei jõudnud, ent hooaeg lõpetati püstipäi. Viimases voorus alistati põnevas lahingus kodusaalis 72:70 Bursa Tofas.

Kalev minetas edasipääsulootused kaks nädalat varem, mil jäädi alla Strasbourgile. Samas mängiti Prantsusmaa klubiga mõlemad matšid võrdselt, samuti oldi kodumängus F-gruppi kuulunud Oostende vastu pikalt võidus kinni. Otsustavaks said pisiasjad. 

Muide, Kalev oli ainus, kes suutis grupi esikohaga lõpetanud Tofast võita. Ja veel kahel korral. Teisena läks lõpuks edasi Strasbourg, kolmandana Oostende. 

Kuigi viimane partii enam midagi ei maksnud, lõpetas Kalev aasta välissarjade rindel hea emotsiooniga. Seda läks neile igal juhul tarvis. 

«Tõestasime, et iga mäng võib olla oluline. Edasipääsuvõimalust meil küll polnud, aga võitlesime kenasti. Ma ei vaata küll tihti statistikat, kuid täna olen numbritega rahul. Kui viskad kolmeseid 22 protsendiga ja võidad ikka mängu, näitab see võitlusvaimu. 13 ründelauda – seda ei juhtu tihti, kuigi võiks. Mulle need numbrid meeldivad,» ütles Kalev/Cramo peatreener Roberts Štelmahers pressikonverentsil. 

Kogu eurohooaja võttis lätlane kokku nõnda: «Tegime häid mänge, kuigi mõned neist kaotasime. Näitasime oma tugevust ja tõestasime, et kuulume siia.»

Meenutagem ka eilse matši otsustavaid hetki. 3,1 sekundit enne lõpuvilet teenis Kalevi tagamees Silas Melson 69:70 kaotusseisust kaks vabaviset. Esimene tabas, teine mitte, kuid jänki sai ise lauapalli ning talle tehti kohe uuesti viga. 

Enam Melson ei vääratanud, kuid vastastele jäi veel 2,1 sekundit. Minutilise mõttepausi järel sai Tomislav Zubcic veel päris korraliku koha pealt kolmest visata, ent eksis. Kalev võitis mängu 72:70. 

Enne Melsoni teist vabavisete ringi tekkis paus, sest kohtunikud uurisid pikalt videopildilt mängukella. Mis mängija peast neil momentidel läbi käis?

«See muutis olukorra isegi paremaks, sain maha rahuneda. Aga harjutame vabaviskeid pidevalt, see pole midagi, mille üle närveerida,» märkis lõpuks üleplatsimehena 23 punkti visanud Melson. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles