Austraalia lubab vaktsineerimata tennisiste riiki vaid meditsiinilise erandi korral

Toimetas Ville Arike
Copy
Kas Novak Djokovic osaleb Austraalias peetavatel turniiridel, selgub ilmselt siis, kui ta sinna riiki kohale jõuab või ei jõua.
Kas Novak Djokovic osaleb Austraalias peetavatel turniiridel, selgub ilmselt siis, kui ta sinna riiki kohale jõuab või ei jõua. Foto: Laurent Lairys/LPS via ZUMA Press/Scanpix

Austraalia on viimase kahe aasta jooksul olnud üks maailma rangemaid koroonapiiranguid rakendanud riike, mäletame, kuidas kümned tennisistid istusid tänavuse aasta alguses hotellitubades päevi karantiinis. Ent iga aasta alguses käivad Austraalia ja tennis kokku nagu sukk ja saabas ning seetõttu ollakse Rohelisel mandril valmis eranditeks.

Üks spordimaailma juba ammu huvitanud küsimus on see, kas meeste esireket, serblane Novak Djokovic sõidab Austraaliasse või mitte? Djokovic on tuntud vaktsiinivastane ning vahepeal jäi mulje, et pole väga näha varianti, kuidas ta saaks osaleda aasta esimesel Suure slämmi ja sellele eelnevatel soojendusturniiridel.

Nüüdseks on aga Austraalias otsustatud, et riiki lubatakse lisaks vaktsineeritutele ka need vaktsineerimata tennisistid ja nende taustajõudude liikmed, kellele tehakse sõltumatute ekspertide kinnitatud meditsiiniline erand. Erandi saamiseks peab inimene olema viimase kuue kuu jooksul põdenud põletikulist südamehaigust.

Novak Djokovici isa Srdjan ütles neil päevil Serbia telejaamale K1, et pall on austraallaste poolel. «Novak on Austraalia lahtised võitnud üheksal korral, ta tahab seal mängida, aga peab saama austraallastelt loa. Novak teeb seda, mis tema hinnangul on talle parim, teda ei saa keegi mõjutada,» rääkis Srdjan Djokovic.

Austraalia tenniseliidu juht Craig Tiley ütles kohalikule raadiojaamale SEN, et ta ei tea, kas Djokovic kaitseb tänavuse aasta alguses võidetud tiitlit. Ta kinnitas, et lisaks vaktsineeritutele pääsevad mängima ka meditsiinilise erandi saajad, kuid ei tea, milline on Djokovici seis ses osas.

Djokovic hoiab endiselt enda teada, kas ta on vahepeal end vaktsineerinud või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles