VIDEO ⟩ Vägev võit! Kolm koolipoissi debüteerisid, aga koroonast räsitud Real tegi ikka CSKA selja prügiseks

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Madridi Reali korvpalliklubi debütandid: vasakult alates Baba Miller, Sediq Garuba ja Urban Klavžar.
Madridi Reali korvpalliklubi debütandid: vasakult alates Baba Miller, Sediq Garuba ja Urban Klavžar. Foto: Madridi Reali koduleht

Korvpalli Euroliiga 17. voorus alistas Madridi Real koduväljakul 71:65 Moskva CSKA. Tulemus pole iseenesest üllatav, küll aga teeb selle märkimisväärseks tõik, et Hispaania kuninglik klubi läks mängule vastu üheksa mehega, kellest kolm olid 17-aastased koolipoisid. Lisaks polnud neid platsi ääres juhendamas peatreener Pablo Laso.

Põhjuseks – üllatus-üllatus! – mõistagi koroonaviirus, mis jättis Reali ilma mitmetest tähtmängijast. Teiste hulgas ei saanud klubi aidata Prantsusmaa kvartett Fabien Causeur, Thomas Heurtel, Guerschon Yabusele ja Vincent Poirier.

Kõik kolm 17-aastast Reali mängijat olid debütandid: sloveen Urban Klavžar, Senegali juurtega hispaanlane Sediq Garuba (tema vanem vend Usman mängis Realis ja on nüüd NBAs – toim.) ning teine Aafrika sugemetega mängumees Baba Miller. Platsil käis ka 18-aastane Tristan Vukčevic.

Pole põrmugi üllatav, et Reali mänguvankrit vedasid kogenud mehed. Nigel Williams-Gossi arvele jäi üleplatsimehena 17 punkti, Euroliiga üks paremaid tsentreid Walter Tavares lisas 15 silma ja kümme lauapalli. Aga hea mängu tegi ka näiteks Klavžar, kes viskas kümme punkti.

Reali ja CSKA mängu tipphetked:

Teised Euroliiga eilsed kohtumised:

  • Peterburi Zenit vs. Tel Avivi Maccabi 73:71
  • Müncheni Bayern vs. Baskonia 76:81
  • Ateena Panathinaikos vs. Piraeuse Olympiacos 65:84
  • Lyon-Villeurbanne vs. Istanbuli Fenerbahce 84:82

Tabeliseis:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles