Transujuja ajas ülikogenud kohtunikul kopsu üle maksa (6)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Transujuja Lia Thomas.
Transujuja Lia Thomas. Foto: NCAA/Twitter

30-aastase staažiga ujumiskohtunik Cynthia Millen otsustas protesti märgiks ameti maha panna. Nimelt sai tal villand transsoolistest ujujatest naiste ujumisvõistlustel.

«Ütlesin oma kolleegidele, et ma ei saa enam olla osaline spordialal, kus bioloogilised mehed lubatakse naistega võistlema. See hävitab kogu ausa mängu,» lausus Millen Washington Timesile.

Viimaseks piisaks Milleni karikas oli Pennsylvania ülikooli esindav transsooline Lia Thomas. Nimelt kuulus Thomas eelnevad kolm aastat oma ülikoolis meestekoondisesse, kuid tänavu lubati tal liituda naistekoondisega.

Isiklikus plaanis osutus soovahetus talle igati edukaks, sest sellest aastast kuuluavad tema nimele Pennsylvania ülikooli rekordid nii 200 kui ka 500 jardi vabaltujumises. 

«Kehad ujuvad kehade vastu,» teatas Thomas, kui kuulis Milleni protestiaktsioonist.

Staažikas ujumiskohtunik sellega ei nõustu. Tema sõnul ujuvad mehed 12 protsenti kiiremini kui naised, lisaks on meestel suurem kopsumaht. Milleni sõnul läheneb Thomas aegadele, mida näitasid USA ujumise legendid Katie Ledecky ja Missy Franklin.

«Ja selleks pidi ta tegema vaid aastase pausi, et võtta testosterooni pärssivaid ravimeid. See ju ei muuda tema keha!» kritiseeris Millen.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles