Toyota uus ralliauto on Monteks valmis: tahaks juba teada, mis tasemel teised on

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Dppi/Bastien Roux

Toyota rallimeeskonna pealikud andsid mõista, et vähem kui kuu enne uue hooaja algust on nende hübriidauto sisuliselt valmis.

Toyota rallitiimi juhi Jari-Matti Latvala sõnul ei saa tema hoolealused praegu küll puhata, kuid suures pildis mingisugust rapsimist ei toimu ja kõik on oma töödega kenasti graafikus.

«Üldiselt olen rahul sellega, kus praegu oleme. Töötame küll 100 protsendiga, kuid auto töötab ning oleme saavutatud taseme üle õnnelikud,» ütles Latvala Autospordile. «Kõige põnevam osa ootab meid ees Montes, kus saame teada, mis tasemel kõik teised on.»

Toyota tehniline direktor Tom Fowler avaldas, et eelmisel nädalal käisid FIA ametnikud autot homologeerimiseks üle vaatamas ning masina n-ö arvele võtmine on vaid bürokraatlik küsimus.

«Ütleksin, et oleme arendusprotsessis üsna heal positsioonil. Oleme nii auto kui ka Monte Carlo spetsiifiliste seadistuste mõttes üsna kaugele jõudnud. Parandamist vajavad vaid mõned sõitjatega seotud pisidetailid. Töökojas käib praegu kibekiire töö, sest ehitame autosid Monte Carlo ralliks, kuid meil on kõik hästi. Oleme kõik mängu pannud ning hooajaks valmis,» teatas Fowler, keda seostati vahepeal ka Hyundai uue rallitiimi võimaliku pealikuna.

2022. aasta WRC hooaeg algab 20. – 23. jaanuaril sõidetava Monte Carlo ralliga. Toyota eest on Montes väljas Elfyn Evans, Kalle Ronvanperä, Sebastien Ogier ning Takamoto Katsuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles