Thierry Neuville: keegi ei tunne end hooaja avaetapil täiesti mugavalt

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Nikos Katikis/Zuma Press/Scanpix

Hyundai piloot Thierry Neuville tunnistas kolm nädalat enne autoralli MM-sarja hooaja algust, et ei tunne end 100 protsenti enesekindlalt. 

Tulevale aastale lisab põnevust, et esimest korda kihutatakse hübriidajamiga autodega. Tiimidel tuli ehitada uued masinad, mille töökindlus ja võimsus selgub lõplikult ilmselt alles võistlus(t)e käigus. 

Võrreldes konkurentide Toyota ja M-Spordiga jäi Hyundai arendusega maha. Tööd pidurdas Neuville'i karm avarii detsembri alguses peetud testil. Kas tulevaks aastaks ollakse ikka valmis?

«Uue hooaja suhtes on väga palju teadmatust. Olen saanud korralikult kilomeetreid, aga kindlasti mitte piisavalt, et tunda end 100 protsenti mugavalt. Ma ei usu, et keegi saaks seda öelda,» ütles Neuville intervjuus DirtFishile.

Belglane ei usu, et mõne nädala tagune juhtum teda vaimselt kummitama jääb. «Olen varasemalt tõestanud, et avariid ei jää mind häirima. Kui olen tagasi autos, kiiver peas... Olen ennegi õnnetustesse sattunud ja see pole muutnud minu lähenemist ühelgi etapil. Eesmärk [võita] on jäänud alati samaks.»

Erinevalt mõnest teisest ei ole Neuville hübriidautode tuleku üle eriti nurisenud. Sama joont hoiab ta ka praegu: «Ma pole kunagi hübriidtehnoloogiale üleminekut kritiseerinud. Olen kritiseerinud vaid mõne tehnilise funktsiooni kaotamist. Nendega oli põnev töötada ning lisaks said piloodid auto täiesti oma käe järgi seadistada.»

MM-sarja hooaeg algab 20. jaanuaril traditsiooniliselt Monte Carlos. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles