Kaaberma raudsest leedist Embrichist: vanus ei mängi tänapäeval rolli

Karl Mihkel Eller
Copy
Irina Embrich (paremal).
Irina Embrich (paremal). Foto: Madis Veltman

Vehklemise epeenaiskonna peatreener Kaido Kaaberma ei näe põhjust, miks ei võiks kuldne nelik Katrina Lehis, Julia Beljajeva, Erika Kirpu ja Irina Embrich jätkata ühtse nelikuna. Kvarteti kogenuim liige Embrich andis Spordiaasta tähtede gala tänukõnes mõista, et sihiks on Pariisi olümpia.

Embrich ütles oma kõne lõpulauses selgelt välja, et kolme aasta pärast toimuv Pariisi olümpia kuulub ka tema plaanidesse: «intrigantidele - näeme olümpial Pariisis!» sõnas Embrich.

Kaaberma kiitis hoolealuse eesmärki. «Minu meelest õieti ütles. Ega vanus ei mängi tänapäeval rolli. Seda näitavad tulemused, kes saavad koondisesse, kes ei saa. Täna spordihinge auhinna saanud Tõnu Vaher käib ka jooksmas. Miks ei või Irina edasi vehelda, noored peavad ise pead tõstma ja temast jagu saama,» ütles koondise peatreener Postimehele.

Embrichi vehklemine jäi Tokyos küll lühikeseks, kuid oli see-eest ülioluline. Vajalikul hetkel aitas ta naiskonna kaotusseisust välja. «Kaks minimatši enne tema rajale tulemist olime ühega taga, tema viigistas seisu,» tõi Kaaberma välja.

Aasta sportlaste auhindasid võitsid vehklejad kokku kolm: lisaks naiskonnale ka naissportlase (Lehis) ja treeneri (Kaaberma) tiitli. Endine epeevehkleja Meelis Loit tundis vehklemise pidupäeva üle suurt rõõmu ning arvas, et kulda ja karda toob see nelik ka järgmistel tiitlivõistlustel.

«Olümpiakulla võitnud naiskond on väga heas vehklemiseas, pean silmas ka Irina Embrichit, sest järgmine olümpia on kavas juba kolme aasta pärast. Usun, et ka siis tasub Eesti vehklejatele pöialt hoida,» ütles Loit.

Naiskond koguneb jaanuari teises pooles Käärikule laagrisse, MK-hooaeg peaks algama veebruaris. Muidugi on sarnaselt kõigile teistele spordialadele kalendris lahtised, sest pole teada, palju tuleb koroonaviiruse tõttu plaane ümber mängida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles