Latvala kergitas Ogier´ hooaja kohalt veidi saladuseloori

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Foto: Dppi/Gregory Lenormand/SCANPIX

Kui jätta kõrvale hübriidautosid ümbritsev teadmatus, siis liiga palju küsimärke järgmise WRC-hooaja kohta just ei ringle. Ent mõningaid siiski leidub: näiteks huvitab rallifänne väga, millistel etappidel saab näha kaheksakordset ilmatšempionit Sebastien Ogier'd? 

Monte Carlos tuleb prantslane starti, see on kindel, kuidas edasine on lahtine. Ogier ise on öelnud, et kavatseb pärast hooaja avaetappi juhtme seinast täielikult välja tõmmata ja veidi aega perele pühenduda. «Pärast Montet on väga võimalik, et tuleb pikk võistluspaus,» sõnas ta detsembri alguses.

Sellest tulenevalt võis juba varem eeldada, et hooaja teisel etapil Rootsis prantslast autoroolis ei näe, kuid nüüd kinnitas seda ka tiimipealik Jari-Matti Latvala. «Ta sõidab tänavu viiel MM-etapil. Kui ma uurisin temalt pärast hooaja lõppu, millised need oleks, vastas ta, et kui tal tuleks kohe otsutada, ei teeks ta ühtegi kaasa. Ta oligi hooajast lihtsalt nii väsinud,» sõnas soomlane usutluses väljaandele Helsingin Sanomat ning andis mõista, et tema kaasmaalastel ei tasu ka suvise Jyväskylä võidukihutamise suhtes lootusi eriti hellitada.  

Varem on Latvala vihjanud, et Ogier' kalender võiks välja näha järgmine: «Monte Carlo jaanuaris, siis Horvaatia aprillis, Sardiinia juunis, Uus-Meremaa septembris ja Jaapan novembris annaks neid pause küll.»

Ogier' puudumisel istub kolmanda Yarise rooli Esapekka Lappi, kes saab uut hübriidautot taltsutada seega kaheksal MM-etapil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles