Bolšunov selgitas, miks ta eiras Välbe soovi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Aleksandr Bolšunov on Venemaa suusatamise üks tugitalasid.
Aleksandr Bolšunov on Venemaa suusatamise üks tugitalasid. Foto: Stian Lysberg Solum/AP/SCANPIX

Detsembris tekkisid Venemaa murdmaasuusakoondises lahkhelid alaliidu presidendi Jelena Välbe ja liidersportlase Aleksandr Bolšunovi vahel. Nüüd avas viimaks sportlane suu.

Välbel tekkis Bolšunoviga erimeelsused Davosis sõidetud MK-etapil. Nimelt soovis Välbe, et sportlane jätaks seal koguni võistlemata, sest teatavasti polnud tema hooajaettevalmistus vajalikul tasemel.

Davosis otsustas Bolšunov loobuda ainult sprindivõistlusest ning saabus rajale tavadistantsiks. Välbe sõnul ei järginud sportlane talle antud juhiseid ning seetõttu vihastas ta ka murdmaasuusaliidu presidenti.

Bolšunov selgitas, et tema spordimehehing ei lubanud võistlusest lihtsalt loobuda. «Soovisin ennast näidata parimast küljest. Davosis kahjuks see ei õnnestunud,» lausus Šveitsis 12. kohaga leppima pidanud venelane.

28. detsembril alanud Tour de Skil on Bolšunov aga oluliselt paremas vormis. Pärast kaht osavõistlust hoiab venelane üldarvestuses neljandat positsiooni. Liider Johannes Høsflot Klæbost jääb ta 44 sekundi kaugusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles