Zirk avaldas, et reeglite rikkumine jätnuks ta Tokyo olümpia poolfinaalist peaaegu kõrvaltvaatajaks

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Kregor Zirk Tokyo olümpial.
Kregor Zirk Tokyo olümpial. Foto: Tairo Lutter

Eesti üks paremaid ujujaid Kregor Zirk võttis sotsiaalmeedias oma aasta kokku ja paotas, et poleks Tokyo olümpia poolfinaalis peaaegu starti pääsenud, sest jäi hiljaks.

«Enne OMi 200 m vabaltujumise poolfinaali läks olukord päris pingeliseks, sest millegi pärast olin ajaga valesti arvestanud ning jõudsin ettevalmistusruumi (call room) 14 minutit enne starti (reeglite järgi peab kohal olema 20 minutit varem).

Kuna olin justkui hiljaks jäänud, siis ei tahetud mind läbi lasta ja mind hakati tagasi saatma. Selle asemel, et neid kuulata ja enda poolfinaalist loobuda, otsustasin ikkagi nende ees mitu korda vabandada ja paluda starti.

Pärast pingelist sõnavahetust lubas peakohtunik mind läbi ja nii ma läksingi enda elu esimesse olümpiamängude poolfinaali keskmisest kõrgema ärevusega. Vähemalt sain kogemuse võrra rikkamaks ning alates sellest korrast olen alati õigel ajal call room'i saabunud,» selgitas Zirk, kelle jaoks oli tänavune aasta karjääri seni edukaim.

Olgu märgitud, et kui Zirk pääses Tokyos starti, siis paraujujal Robin Liksor mitte. Tema hilines ettevalmistusruumi kaks minutit. «See oli täielikult minu viga, et seda varem üle ei kontrollinud. Eks see oli ikka väga raske põnts, kui oled treeninud terve elu, et paraolümpiale saada, ning saatuslikud kaks minutit jätavad sind võistlusest kõrvale, aga me kõik teeme vigu ning selliseid asju juhtub,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles