Aasta viimasel päeval suri 52-aastaselt Venemaa spordilegend

Postimees Sport
Copy
Vadim Hamutskihh.
Vadim Hamutskihh. Foto: twitter

Aasta viimasel päeval lahkus meie seast 52-aastaselt Venemaa endine tippvõrkpallur Vadim Hamutskihh. Pea 15 aastat Venemaa koondist esindanud sidemängijale sai saatuslikuks südameprobleemid.

Hamutskihhi surmast teavitas avalikkust Belgorodi Belogorje meeskond oma sotsiaalmeedia kanalites. Esialgsetel andmetel oli Venemaa tippklubi treenerite tiimi kuulunud mehe surma põhjuseks südameseiskumine.

Vadim Hamutskihh.
Vadim Hamutskihh. Foto: fivb.com

«See oli kohutav uudis meile kõigile. 31. detsembril suri austatud spordimeister, legendaarne mängija, treener ja suurepärane inimene – Vadim Anatoljevitš Hamutskihh. Vadim kaitses pikka aega meie klubi ja Venemaa koondise värve, võitis korduvalt Venemaa meistritiitli, võitis kaks korda Meistrite liiga, oli olümpiamedalist.

See on korvamatu kaotus kogu Venemaa ja maailma võrkpallile. Võrkpalliklubi Belogorje avaldab kaastunnet Vadim Anatoljevitši perele ja sõpradele. Teave kuulsa mängijaga hüvastijätu tseremoonia kohta ilmub hiljem,» kirjutas Belgorodi meeskond. 

Hamutskihh oli pikaaegne Venemaa koondislane. Sidemängijana aitas ta meeskonna kolmel korral olümpiamedalile: 2000 hõbe, 2004 ja 2008 pronks. Samuti võideti hõbe 2002. aasta MMil, neli autasu pälviti ka Euroopa meistrivõistlustelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles