Latvala: WRC-sarja reeglite muudatus on tüütu (1)

Postimees Sport
Copy
Jari Matti Latvala (paremal).
Jari Matti Latvala (paremal). Foto: Toyota GAZOO Racing

Kahe nädala pärast algaval ralli MM-hooajal võetakse kasutusele uued Rally1-autod, kuid lisaks selle on Rahvusvaheline autoliit (FIA) kehtestanud veel portsu uusi reegleid. Neist üks piirab kiiruskatsetega tutvumist ning see valmistab tuska Toyota tiimipealikule Jari-Matti Latvalale.

Sõitja ja kaardilugeja tohivad kiiruskatse kiiruslegendi kirjutamiseks läbida kahel korral kuni 70 km/h. Nüüd piirati aga ka teiste tiimiliikmete tutvumist rajaga vaid ühele korrale. Latvalale see reform ei meeldi, sest ka tema tahaks katseid enne võistluse algust läbida.

«Hooaja lõpus oli juttu, et FIA plaanib mingit muudatust. Nägin ettepanekuid, kui polnud viimaste muudatustega kursis. Isiklikult mulle on see pettumust valmistav, sest ma ei saa katsest sama ülevaadet, kui ma seda ise läbida ei saa,» ütles Latvala Iltalehtile.

«See muudatus on tüütu. Ühest küljest ma saan sellest aru, sest eesmärk on vähendada katsetel liiklust, et seal oleks vähem autosid ja inimesi. Samas on mõned rallid, kus on päris vähe osalejaid ja seal ma ei näeks selles probleemi,» lisas soomlane.

Tegelikult ei kujuta Latvala ette, kuidas seda mõeldakse kontrollida, sest kiiruskatsed on enne võistluse algust avatud kõigile liiklejatele ning seal sõitmist ei saa kohalikel elanikel keelata. Seega liikluskoormuse vähendamine kiiruskatsel pole otseselt FIA teha.

«Minu tekitab küsimusi, kuidas seda kõike kontrollitakse. Sellisel juhul tuleks kõik katsele suunduvad autod kinni pidada. See pole väga lihtne ülesanne,» arvas Toyota tiimipealik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles