Ralliportaal ei ennusta Tänakut maailmameistriks: tema edu oleks midagi uut

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Andre Lavadinho via www.imago-images.de/Scanpix

Uue aasta puhul piilus ralliportaal DirtFish olulisemaid mootorispordi sarju ning ennustas, et ralli MM-sarjas kroonitakse algaval hooajal maailmameistriks uus tegija. Ainus maailmameister, kes sõidab tänavu kaasa kõikidel MM-etappidel, on Ott Tänak, kuid teda mainekas leht võitjaks ei paku.

Uus rallihooaeg ei ole ahvatlev mitte vaid seetõttu, et kasutusele võetakse uued Rally1-autod, vaid ka seetõttu, et valitsev maailmameister Sebastien Ogier ei sõida kaasa kõikidel MM-etappidel ning ilmselt ei ütle sõna sekka MM-tiitli võitluses.

DirtFishi hinnangul on suur tõenäosus, et sari saab uue meistri, sest 18 viimasest MM-tiitlist 17 võitnud Ogier ja Sebastien Loeb pikas plaanis rolli ei mängi. Muidugi ei saa tähelepanuta jätta Tänakut, kuid ralliportaal tema suhtes suuri lootusi ei hellita.

«OttTänak võiks loomulikult teise tiitli saada, kuid arvestades tema kahte tormilist aastat Hyundais, tunduks Tänaku edu midagi uut,» kirjutas DirtFish.

Teisteks tiitlipretendentideks loetakse kahel aastal teiseks tulnud Toyota sõitjat Elfyn Evansit ja Tänaku meeskonnakaaslast Thierry Neuville’i. Esile tuuakse veel Kalle Rovanperät ja esimest täispikka MM-hooaega sõitvat M-Spordi rallimeest Craig Breeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles