Tänaku tiimikaaslane sattus kriitikalaviini alla: neid kommentaare oli raske lugeda

Postimees Sport
Copy
Oliver Solberg Kataloonia MM-etapil WRC-auto roolis.
Oliver Solberg Kataloonia MM-etapil WRC-auto roolis. Foto: Enric Fontcuberta/Epa/Scanpix

Algavaks hooajaks Hyundai põhimeeskonnaga liitunud Oliver Solberg tunnistas, et eelmine aasta möödus tema jaoks kui Ameerika mägedel. Omajagu tuska tekitasid 20-aastasele rallimehele tema suunas lennanud kommentaarid, mis olid parastava alatooniga.

Rootsi-Norra passiga Oslberg osales eelmisel aastal peaaegu kõikidel MM-etappidel, neist neli tegi ta kaasa WRC-autoga. Algus Arktika rallil oli ootuspärane, ta lõpetas oma WRC-debüüdi seitsmendana. Safari rallil tegi ta aga avarii ning katkestas, aasta lõpus toimunud Kataloonia ja Monza rallil sai ta 7. ja 5. koha.

Oliver Solberg.
Oliver Solberg. Foto: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport

Maailmameister Petter Solbergi poeg ihkab olla kõrges mängus, kuid mullu tekitasid tuska ka WRC2 sarja tulemused, sest finišisse jõudis ta vaid korra, kui oli Portugalis arvestuse viies. Ülejäänud viiel juhul tuli erinevatel põhjustel ralli pooleli jätta.

DirtFishile antud intervjuus avaldas Solberg, et kehvade tulemuste taustal internetti tekkinud kommentaare oli raske lugeda, kuid oluline oli, mida arvas tema edusammudest Hyundai meeskond. Aasta lõpus Kataloonias ja Monzas näidatud tulemused olid piisavad, et mehest saab sel aastal Ott Tänaku ja Thierry Neuville’i tiimikaaslane Lõuna-Korea põhimeeskonnas.

«Ma olin pärast viit võistlust (hooaja keskel katkestas ta viiel rallil järjest – toim) madalpunktis, mul oli raske, aga suutsin tänu heale tööle tagasi tõusta ja viimased kaks etappi kindlustasid mulle koha MM-sarjas,» rääkis Solberg DirtFishile.

«Neid kommentaare oli raske lugeda, aga sellest tuleb üle olla ja ma tean, et inimesed ei näe kogu pilti. Nad näevad katkestamisi. Aafrikas ja Soomes juhtunu oli minu viga, aga ikka juhtub,» lisas rootslane.

2022. aasta hooaeg algab Solbergi jaoks Monte Carlo ja Rootsi MM-etappidega. Kuna Hyundai kolmandat Rally1-autot tuleb tal jagada Dani Sordoga, siis edasine hooaeg on rootslase jaoks veel lahtine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles