VIDEO Dakari rallil osalev leedulane läks püha viha täis. Vigade paranduse tegi ta Leedu rahvusroaga!

Postimees Sport
Copy
Dakari rallil leedulase Vaidotas Žala ja hollandlase Tom Coroneli vahel toimunud vaidlus.
Dakari rallil leedulase Vaidotas Žala ja hollandlase Tom Coroneli vahel toimunud vaidlus. Foto: Tom Coronel/Facebook

Leedu rallisõitjad osalevad Dakari maratonrallil regulaarselt, kuid tänavu püüdis Vaidotas Žala tähelepanu huvitaval kombel. Avakatsel sattus ta ohtlikku olukorda, kuid kokkupõrkest konkurendiga päästis teda kiire reageerimine. Leedulane oli aga püha viha täis ning valas finišis on meelsuse välja sõitja peale, kes polnud vahejuhtumiga üldse seotud. Hiljem kinkis leedulane vabanduseks rallimeestele Leedu traditsioonilise koogi šakotise.

Žala sõitis konkurendiga liivadüünides kõrvuti ning ühel hüppel oleksid masinad omavahel peaaegu kokku põrganud. Halvimast päästis vaid leedulase kiire reaktsioon, kuid tõusul pidurdamine tähendas, et tema auto jäi liiva kinni ning ta kaotas seeläbi palju aega.

Intsident videos alates 0.59

Finišis lendas ta turja hollandlastest kaksikvendadele Tim ja Tom Coronelidele, kes olid tema hinnangul ohtliku olukorra põhjustajaks. Žala oli tõesti vihane ning palju ei jäänud puudu, et ta oleks juba käed käiku lasknud.

Õnneks suutsid hollandlased mehe maha rahustada ning teha talle selgeks, et nemad polnud süüdi. Selgus, et Coronelide vennad ei olnudki selle auto roolis, millega Žala intsident toimus.

Oma viga mõistes palus Žala meestelt vabandust ning viis neile õhtul veel Leedu koogi ehk šakotise. Tegemist on Poola-Leedu traditsiooniline vardas küpsetatud koogiga, mida küpsetatakse pöörleval vardal kas ahjus või lahtise tule kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles