Tour de Ski võitnud Klæbo tõusis Bolšunoviga ühele pulgale

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Johannes Høsflot Klæbo.
Johannes Høsflot Klæbo. Foto: ANDREA SOLERO/EPA/Scanpix

Tänavuse Tour de Ski võitis meeste konkurentsis norralane Johannes Høsflot Klæbo, kes sai viimasel etapil ehk traditsioonilisel Val di Fiemme lõputõusul viienda koha. 

Klæbole oli see karjääri teine Tour de Ski üldvõit, parimaks krooniti ta ka 2018/19 suusatuuril. Tema järel sai teise koha viimase kahe suusatuuri tšempion, venelane Aleksandr Bolšunov (+2.03,2). Kolmandaks tuli soomlane Iivo Niskanen (+3.14,5).

Nüüd on mõlemal kangel konkurendil, Klæbol ja Bolšunovil, kaks Tour de Ski üldvõitu. Tour de Ski rekord kuulub aga nelja üldvõiduga šveitslasele Dario Colognale.

Viimasel ehk Val di Fiemme tõusuga lõppenud 10 km vabatehnika ühisstardiga etapi võitis norralane Sjur Røthe, kes oli suusatuuri kokkuvõttes 11. 

Etapi teine koht kuulus venelasele Deniss Spitsovile (+2,4), kes sai kokkuvõttes neljanda koha. Kolmandaks tuli sakslane Friedrich Moch (+18,4), suusatuuri üldarvestuses oli ta 14. kohal.

Eestlane Alvar Johannes Alev viimasest sõidust tervislikel põhjustel osa ei võtnud, temale läks kokkuvõttes kirja 54. koht. 

Tour de Ski paremusjärjestus

Foto: FIS

Tour de Ski viimase etapi paremusjärjestus

Foto: FIS

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles