Vägeva tagasituleku teinud Eesti noorkorvpallurid jäid kodusel rahvusvahelisel turniiril napilt esikohata

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Karl-Markus Poom palliga.
Karl-Markus Poom palliga. Foto: Siim Semiskar/Eesti Korvpalliliit

Aasta alguses Audentese spordihoones peetava Läänemere korvpalliturniiri (BSBC) võitis U18 noormeeste seas Eesti ees napilt Tšehhi. 

Tänavu oli võistlus tavapärasest veidi erinev. Esimest korda lõi U18s kaasa Tšehhi koondis, Soome noormehed jäid koroonaviiruse tõttu viimasel hetkel eemale. Tallinna ei tulnud ka rootslased. Nõnda piirdusidki meie poisid kahe partiiga. 

Eriti tuline partii peeti Tšehhiga. Poolaja kaotas Eesti 29:42 ning kolmandal veerandajal kärises kaotusseis juba 16-punktiliseks. Aga mäng polnud veel sugugi tehtud. 

Võõrustajad liikusid vaikselt vastastele lähemale ning 1.39 olime omakorda peal 68:64. Tšehhidel oli aga vastus olemas. Kui kellale jäi 12 sekundit, viis Adam Lukeš vabavisetest külalised 71:68 juhtima. Ent ka see polnud lõpp! 

Mängu viis lisaajale Kaarel Välbi kolmene 11 sekundit enne lõpuvilet. Muide, tema kaugviskest alistas Rapla Avis Utilitas novembris karikamängus ka Kalev/Cramo. 

Järgneval viiel minutil pani Tšehhi siiski oma paremuse napilt maksma. Lõpuvile kõlades särasid tablool külaliste 84:80 võidunumbrid. Kuna nad alistasid esmaspäeval ka Läti, lahkuvad turniiri debütandid Tallinnast esikohaga. 

Meie parimana viskas Välb 15 punkti. Tartu Ülikool/Evikos treeniv Aksel Brifk lisas 14 silma ja 9 lauapalli. Üleplatsimehena kogus 28 punkti tšehh Lukaš Olbort. 

Eile said Eesti noormehed kindlalt 87:62 jagu Läti eakaaslastest. Mängu saatus oli selge juba avapoolajaga, mis võideti 48:30. Neljandal veerandajal kasvas vahe isegi üle 30 punkti.

Meie parimana viskas igapäevaselt Itaalias harjutav ääremängija Karl Markus Poom 19 silma ja noppis 10 laupalli. Samuti saapamaal tegutsev mängujuht Kaspar Clemet Kuusmaa ja Brifk lisasid 18 punkti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles