Nelja hüppemäe turnee: Aigro ja Maltsev leppisid Bischofshofeni lõppvõistlusel ühe hüppega

Karl-Joosep Küngas
Copy
Artti Aigro.
Artti Aigro. Foto: KAI PFAFFENBACH/Scanpix

Eesti suusahüppajad Artti Aigro ja Kevin Maltsev jätkasid täna esitusi nelja hüppemäe turneel. Austrias Bischofshofenis pääsesid mõlemad mehed kvalifikatsioonist lõppvõistlusele, ent teise vooru eestlased ei mahtunud.

Tegelikult pidanuks nelja hüppemäe turnee kolmas osavõistlus toimuma eile Innsbruckis, ent keeruliste tuuleolude tõttu peetakse võistlus hoopis täna Bischofshofen. Nõnda saavad sportlased kahel päeval enda oskusi just sellel hüppemäel näidata.

Põhivõistlusel ei suutnud Aigro eelvõistlusega võrreldes meetreid lisada. Ta sai jälle kirja 126 meetrit, mis andsid küll 114,1 punkti, ent austerlase Gregor Deschwandeni vastu sellest ei piisanud. Deschwanden lendas 129,5 meetrit ning teenis eestlasest 7,6 punkti enam.

Eesti koondise lootusi hoidis elus veel Kevin Maltsev, kellel tuli samuti piirduda ühe hüppega. Maltsev läks riskima, ent täna see ei õigustanud. 107 meetrit ja 83,3 punkti jäi selgelt nõrgaks Daniil Sadrejevi 129,5 meetri ja 125,1 silma vastu.

Aigro pidi täna leppima nõnda 42. kohaga ning Maltsevile läks kirja 49. koht.

«Ma olen hetkel enda hüpetega rahul, kuna areng turnee ajal on olnud väga suur. Ma ei saa pettunud olla tänases soorituses, kuna hüpe oli väga hea, kuid kahjuks tõukega jäin paar meetrit hiljaks,» sõnas Aigro, kes teab, mida paremaks soorituseks teha.

Võistluse võitis jaapanlane Ryoyu Kobayashi, kes pööras teises hüppevoorus teise koha esimeseks. Ta teenis kokku 291,3 punkti, mis oli 4,7 silma enam avavooru järel juhtinud norralast Marius Lindviku.

Poodiumi madalaimale astmele tõusis Lidviku kaasmaalane Halvor Egner Grenerud 282,4 silmaga.

Kvalifikatsioon:

Eestlaste esinemine Bischofshofenis algas edukalt, sest kvalifikatsioonist pääsesid põhivõistlusele nii Aigro kui ka Maltsev.

40. hüppetornist alla tulnud Aigro lendas kvalifikatsioonis 126 meetrit ja teenis kokku 108,5 punkti. 77 mehe konkurentsis andis see 30. koha. Maltsevi sooritus oli veidi tagasihoidlikum ning temale märgiti protokolli 118,5 meetrit. 99,1 silmaga teenis ta 43. koha.

50 mehe osavõtul toimuv lõppvõistlus peetakse juba täna kell 17.30. Esimeses voorus toimub mees mehe vastu heitlus. Aigro vastaseks on šveitslane Gregor Deschwanden, kes hüppas sarnaselt eestlasele 126m, ent kogus 113,4 punkti ja platseerus 21. kohale.

Maltsevil tuleb silmitsi seista venelase Danil Sadrejeviga, kes on juba Eesti koondislastega madistanud. Mäletatavasti oli ta Garmisch-Partenkirchenis vastamisi Aigroga ning seal õnnestus venelasel eestlast edestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles