Serbia president: Djokovici ahistatakse (2)

Christopher Krutto
Copy
Serbia president Aleksandar Vučić
Serbia president Aleksandar Vučić Foto: FLORION GOGA/Scanpix

Meeste tennise esireket Novak Djokovic proovis eile siseneda Austraaliasse, kuid teda ei lastud riiki sisse. Nüüd võttis olukorra kohta sõna ka Serbia president.

Kuigi Victoria osariik ja Austraalia tenniseliidu vastavad komisjonid andsid Djokovicile turniiril osalemiseks eriloa, siis piirivalvurid teda üle ei lasknud, sest tennisetäht ei esitanud piisavaid tõendeid riiki sissesaamiseks.

«Lõpetasin just telefonivestluse Novak Djokoviciga. Ütlesin meie Novakile, et kogu Serbia on temaga ja meie võimud teevad kõik, et maailma parima tennisemängija ahistamine võimalikult kiirelt läbi saaks,» kirjutas Serbia president Aleksandar Vučić Instagrami vahendusel.

«Serbia võitleb Novak Djokovici õigluse ja tõe eest, kasutades kõiki rahvusvaheliselt tunnustatud norme ja seadusi,» lisas ta.

Austraalia väljaanne The Age kirjutab, et Djokovic proovis põhjendada mittevaktsineerimist hiljutise haigestumisega, kuid föderaalvalitsus seda mõjuva põhjusena ei tunnista. Tema advokaadid vaidlustasid otsuse, kuid Djokovic võidakse sellest hoolimata juba täna õhtul riigist välja saata.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles