Djokovicil ei lubatud Austraalias asukohta vahetada (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: ANDREJ CUKIC/SCANPIX

Maailma esireketi Novak Djokovici saaga Austraalias ei taha vaibuda. Tennisetäht soovis endale elamiseks paremaid tingimusi luua, ent Austraalias seda talle ei võimaldatud.

Djokovic lootis meditsiinilise eriloa toel pääseda Austraaliasse, et osaleda aasta esimesel suure slämmi turniiril, kuid teda ei lastud üle piiri. Väidetavalt ei olnud tal ette näidata piisavalt tõendeid eriloa õigustamiseks, kuid samas on kolm tennisisti samadel tingimustel juba riiki pääsenud.

20-kordne slämmivõitja suunati pärast tollis toimunud sekeldusi karantiinihotelli. Djokovic avaldas aga peagi soovi, et ta suunataks renditud elukohta, kus viibib hetkel kogu tema meeskond. Seda tal teha ei lubatud.

Samuti pole talle veel tagastatud rahakotti, mis sekelduse käigus lennujaama jäi. Üheks põhjuseks toa vahetamiseks oli väide, et hotellitoas jooksid ringi prussakad.

Nüüd peab serblane ootama enda saatust. Tal tuleb esitada rohkem andmeid, miks ta ei soovi end vaktsineerida. Samas ähvardab Djokovici riigist minema saatmine ning sellele võib omakorda lisanduda mitmeaastane Austraaliasse sisenemiskeeld. Lõplik otsus Djokovici kohta tehakse 10. jaanuaril.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles