Tšehhi tennisisti tabas Austraalia lahtiste eel Djokoviciga sama saatus (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Renata Voracova.
Renata Voracova. Foto: Jean-Yves Ahern/USA Today Sports/Scanpix

Sarnaselt Novak Djokovicile eriloaga Austraaliasse saabunud vaktsineerimata Tšehhi tennisisti Renata Voracova viisa tühistati samuti. 

Kahe sportlase olukorrad on identsed. Austraaliasse pääsemiseks tuleb olla koroonaviiruse vastu vaktsineeritud või omada tugevat põhjendust, miks kaitsesüsti pole tehtud. Kohalik tenniseliit väljastas nii Djokovicile kui ka Voracovale eriloa, ent kõrgemate institutsioonide arvates poles neile n-ö vabastuse andmine piisavalt põhjendatud. 

Tõsi, tšehhitar saabus riiki juba detsembris, osaledes Austraalia lahtiste soojendusturniiril Melbourne Summer Set 2, kus ta piirdus paarismängus ühe partiiga. Sellele vaatamata jäi WTA edetabeli 81. reket neljapäeval viisast ilma ning ta viidi samasse karantiinihotelli, kus püsib luku taga ka serblane.

Saaga algas väga segasest infost. Esialgu arvati, et viiruse hiljutisest läbipõdemisest, nagu Voracova puhul, piisab, et Austraaliasse pääseda. Ühtäkki aga «avastati», et põhjendus pole veenev. Miks piirivalve ametnikud Voracova alles neljapäeval kinni nabisid, pole teada.

Kui Djokovic ootab hotellis esmaspäeva, mil toimub kohtuistung, siis tšehhitari puhul on kinnitatud, et ta loobub Austraalia lahtistest ja naaseb esimesel võimalusel koju. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles