BLOGI ⟩ Kontaveit alustas aastat võidukalt, alistades Sydneys Hiina esireketi (2)

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Alexander Zemlianichenko/AP Photo/Scanpix

Tennise Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 7.) alustas uut hooaega Sydney Tennis Classicul võidukalt. Avaringis alistas ta Hiina esireketi Shuai Zhangi (WTA 60.) 6:3, 6:3. Postimees vahendas matši tekstipõhises blogis.

Kontaveit alustas mängu enesekindlalt, kuid rahulikus tempos. Kui mängitud oli veidi alla poole tunni ja eestlanna oli 3:2 juhtimas, tehti kohtumises vihma tõttu enam kui 30- minutiline paus. Mängu jätkudes sai Kontaveit kohe hakkama esimese servimurdega ning võttis seejärel 6:3 setivõidu.

Teist setti alustas Eesti esireket kohe murdega ning oli seisul 4:3 lähedal, et Zhangi ka teist korda murda. Seevastu jäi ta järgmises geimis hoopis ise väikese surve alla, kuid suutis pikaks veninud geimi kallutada enda kasuks. Kohtumise lõpetas Kontaveit samuti murdega, kui kasutas ära oma teise matšpalli.

Kontaveidi teise ringi vastane on veel lahtine. Turniiritabelis tuleb tal vastamisi minna kvalifikatsioonist edasi pääsenud tennisistiga, kuid kuna matšid on veel käimas, siis polnud tema vastane vahetult pärast matši veel selgunud.

Enne mängu:

Hiina ja Eesti esireketid on omavahel kohtunud kolm korda. 2015. aastal Vancouveris jäi Kontaveit peale 3:6, 6:4, 6:1 ja kolm aastat hiljem Wuhanis 6:4, 4:6, 6:1. 2019. aastal Dubais olid Zhangi võidunumbrid 7:6, 6:3. Kõik mängud on toimunud kõva kattega väljakul, millel pallitakse ka Sydneys. 

32-aastane Zhang on üksikmängus parimal juhul olnud maailma 23. reket, kuid see positsioon pärineb 2016. aasta novembrist. Suure slämmi turniiridel on tema laeks jäänud veerandfinaal nii Austraalia lahtistel (2016) kui ka Wimbledonis (2019).

Küll on Zhang väga tugev tegija paarismängus, kus on võitnud kaks suure slämmi turniiri ning mille maailma edetabelis on ta suisa kaheksas. Näiteks mullu võitis ta koos austraallanna Samantha Stosuriga USA lahtised.

Kui Kontaveit hiinlanna alistab, kohtub ta teises ringis kellegagi kvalifikatsioonist. Veerandfinaalis võib ta vastamisi minna oma hea sõbranna Ons Jabeuriga (WTA 10.).

Sydney Tennis Classic on väga kõrgetasemeline turniir, sest WTA edetabeli 30 parimast naisest on kohal tervelt 19. Kontaveidil on Sydneys neljas asetus, temast eespool on vaid maailma esinumber Ashleigh Barty, kolmas reket Garbiñe Muguruza ja viies number Barbora Krejčíková.

Turniiri põhitabel:

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles