BLOGI ⟩ Tomingas ulatas Eesti meestele abikäe

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tuuli Tomingas.
Tuuli Tomingas. Foto: Ergo Kukk

Laskesuusatamise MK-etapp Oberhofis jätkus hooaja esimese segateatesõiduga. Eesti saatis rajale sprindivõistluste põhjal tugevaima koosseisu, kuhu kuulusid Rene Zahkna, Kristo Siimer, Regina Oja ja Tuuli Tomingas. Võistluse võitis suurfavoriit Norra, Eesti sõitis välja 14. koha.

Enne võistlust:

Eesti koondis otsustas just segateatesõiduks saata rajale enda parima koosseisu, sest just nõnda on võimalik tõsta kõige enam lootusi meeste koondise olümpialootusi.

Segateatesõidus on Eestil kirjas mullu Oberhofis saadud 16. koht, mille eest lisandus meestele rahvustekarika arvestusse 80 punkti. Eesti suurimal konkurendil ehk Jaapanil on ette näidata samal hooajal Nove Mestos saavutatud 13. koht (95 p). Sestap on täna oluline finišeeruda kõrgemal kui 15. koht ning edestada samas ka Jaapanit.

Oberhofis lähevad suursoosikutena rajale norralased, kes on välja pannud neliku: Tarjei Bö, Johannes Thingnes Bö, Ingrid Landmark Tandrevold ja Marte Olsbu Röiseland. Samas ei tohi alahinnata ka Prantsusmaa, Venemaa ja Rootsi koondisi ning oma sõna loodavad kõrges mängus öelda ka Valgevene koondislased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles