BLOGI ⟩ Jälitussõidu võitis Maillet, Zahknal jäi ainulaadne võimalus kasutamata

Postimees Sport
Copy
Rene Zahkna.
Rene Zahkna. Foto: Jarek Jõepera

Oberhofi MK-etapi jälitussõidus teenis karjääri üheksanda etapivõidu Quentin Fillon Maillet. Võistlust 17. kohalt alustanud Rene Zahkna punktikohale ei jõudnud, lõpetades 43. positsioonil (3; +3.51,0). Kristo Siimer lõpetas karjääri esimese MK-etapi jälitussõidu 51. kohaga (4; +5.19,9).

Enne võistlus tõdes Zahkna, et 17. kohalt alustamine on üsna ainulaadne võimalus sõita positsioonil, kus iga sekund loeb. Selle ainulaadse võimaluse tulemuseks realiseerimine eeldas aga head lasketäpsust. Paraku eksis ta korra nii esimeses, kolmandas kui ka neljandas tiirus.

Kristo Siimer läbis mõlemad lamadestiirud puhaste paberitega ning oli vahepeal ka punktikoha lähistel, kuid eksis kolmandas tiirus kolmel ja neljandas tiirus ühel lasul.

Kuni viimase lasketiiruni oli võidus kinni esikohalt startinud Aleksandr Loginov, kuid seal tehtud kolm möödalasku kukutasid ta lõpuks viiendaks (4; +18,1).

Foto: IBU

Enne võistlust

Tänasel meeste võistlusel on stardis kaks eestlast. Reedel sprindis karjääri parima individuaalse tulemuse saavutanud Rene Zahkna saab lähte 17. kohalt (+1.03), esmakordselt jälitussõitu pääsenud Kristo Siimer alustab 58. positsioonilt (+2.16).

Jälitussõidus läheb esimesena rajale venelane Aleksander Loginov, tema järel stardivad prantslane Emilien Jacquelin ja norralane Sturla Holm Lägreid.

Zahkna tänaseks võistluseks endale kohalisi eesmärke ei seadnud. «Pigem on ülihea meel, et saan nii eest startida, seda just võistluselamuse mõttes. Tunnen, et saan alustada sealt, kus iga sekund loeb. Pean kohe hambad ristis vajutama, kuid kuna sõidus ma nii suurt konkurentsi teistele ei paku, on minu väga selge plaan olla tiirus eksimatu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles