Kohtus võitnud Djokovic on Austraalias vaba mees (1)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: KENA BETANCUR

Victoria kohus tühistas Austraalia valitsuse otsuse muuta Novak Djokovici viisa kehtetuks ning käskis tennisetähe vabadusse lasta.

Austraalia võimud ei lasknud möödunud nädala kolmapäeval Djokovici riiki sisse, sest tal polnud ette näidata piisavalt tõendeid, mida on vaja koroonavaktsiini nõudest pääsemiseks. Seejärel paigutati Djokovic immigratsiooni kinnipeetavate hotelli.

Serbia tennisetähe leer pöördus abi saamiseks kohtu poole ning sai täna, nädal enne Austraalia lahtiste algust, võidu.

Kohtuniku sõnul tuleb Austraalia valitsusel viisa tühistamise otsus tühistada, maksta tenniseässa kohtukulud, tagastada talle tema pass ning vabastada serblane 30 minutit jooksul.

Valitsus tunnistas, et ei andnud Djokovicile piisavalt etteteatamisaega, et kavatseb tema viisa tühistada.

Päris kindlalt Djokovic end tunda ei saa, sest Austraalia immigratsiooniminister Alex Hawke võib isiklikult uuesti serblase viisa tühistada ning seda täiesti uutel põhjustel. Ka kohtus teatasid valitsuse esindajad sellise stsenaariumi võimalikkusest.

Kui Hawke otsustab viisa uuesti tühistada, ähvardaks Djokovici kolmeaastane Austraaliasse sisenemise keeld ning juhtum leiaks tõenäoliselt tee tagasi kohtusse.

Ent praegu on Djokovic vaba mees ning saab võimaluse kaitsta mullust Austraalia lahtiste võitu. Kui see tal õnnestub, oleks tegu serblase 21. suure slämmi turniiri võiduga. See tähistaks rekordit, sest praegu on Djokovic, Rafael Nadal ja Roger Federer kõik 20 suure slämmi tiitli peal.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles