Segadust kui palju: Djokovic on väidetavalt uuesti kinni peetud (1)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Selle autoga lahkus Novak Djokovic kinnipidamishotellist.
Selle autoga lahkus Novak Djokovic kinnipidamishotellist. Foto: ASANKA BRENDON RATNAYAKE/REUTERS/Scanpix

Kuigi Victoria kohus tühistas tenniseässa Novak Djokovici viisa kehtetuks tunnistamise ning serblane pääses kinnipidamishotellist vabadusse, pole saaga veel läbi.

Nimelt väidab Djokovici vend, et nende hotelli juurde saabus suur hulk politseinikke, kes tahab tennisetähe uuesti kinni pidada. 

«Olen täiesti šokis. Kui kaugele on õigusekaitsjad valmis minema. See on ilmselgelt ühe ahne ja ülbe poliitiku tellimustöö,» lausus Djordje Djokovic.

Kuigi Djokovic teenis kohtus võidu ning tema viisa ennistati, oli kogu aeg õhus võimalus, et Austraalia võib selle uuesti tühistada. Nimelt on selline õigus Austraalia immigratsiooniministril Alex Hawkel.

Väljaande The Guardiani sõnul on praegu õhus palju erinevaid spekulatsioone, kuid ametlikult pole Djokovici kinnipidamisest keegi veel teatanud.

Täiendatud 12.55:

Ajalehe Sydney Morning Heraldi andmetel ei vasta väited Djokovici kinnipidamisest tõele.

Samuti ei kavatse Austraalia immigratsiooniminister Alex Hawke täna otsustada, kas tühistab Djokovici viisa või mitte. Samas ei tähenda see, et ta ei võiks seda homme või mõnel teisel päeval teha. Immigratsiooniministrina on tal õigus viisa tühistada, kui ta leiab, et selleks on alust ja see on avalikkuse huvides.

Djokovici isa ütles BBC-le, et tema poeg annab Eesti aja järgi kell 15 pressikonverentsi. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles