JÄRELVAADATAV ⟩ Keerulisest seisust välja tulnud TalTech pääses kuldse geimi võiduga eurosarjas veerandfinaali

Postimees Sport
Copy

TalTechi meeskond on kaks kuud tagasi Saaremaa VK kadumise tõttu ootamatult sülle kukkunud võimalusest pidada euromänge oivaliselt kinni haaranud ning edenes kolmapäeva õhtutundidel tugevuselt kolmandas eurosarjas ehk CEV Challenge Cupil veerandfinaali.

1/16-finaalis esmalt kahe mängu kokkuvõttes Taani klubist Gentoftest üle olnud TalTech madistas teisipäeval ja kolmapäeval Šveitsis sealse Schönenwerdiga. Avamängu 3:1 võitnud eestlased vajasid teises kohtumises edasipääsuks seega kõigest kahte geimi, kuid peoperemehed neid külalistele ei loovutanud.

TalTech kaotas tasavägise avageimi 25:27, kuid võitis seejärel teise 36:34. Ka kolmas geim kulges võrdselt, kuniks Schönenwerd selle 25:23 endale napsas. Seejärel võeti jõuga otsa ka neljas geim, 25:15.

Kuna see tähendas, et mõlemad kohtumised olid lõppenud 3:1, selgitati edasipääseja 15 punktini mängitavas kuldses geimis. Seal muutus TalTechi mäng näiliselt väga ühekülgseks, kuid sidemängija Martti Keel ja diagonaalründaja Matej Šmidl suutsid 9:12 kaotusseisu ikkagi ümber pöörata ja TalTechi 15:13 geimivõiduga järgmisesse ringi aidata.

Tšehhi passiga Šmidl oligi 30 punktiga (efektiivsus +18, rünnak 43%) üleplatsimees, Mihkel Tanila toetas teda 13 (+11), Kevin Saar 12 (+7) ja Rauno Tamme 10 (+2) punktiga. Schönenwerdi resultatiivseimad olid Nico Beeler 25 (+17) ja Daniel Uruena 22 (+20) silmaga.

«Väga suur pingelangus, see oli vaimselt väga raske mäng terve tiimi jaoks,» oli tempomees Tanila aus kommentaar pärast mängu. «Kuldne geim ongi raske, kuna kunagi ei tea, kummale poole see läheb. Täna lihtsalt meil vedas rohkem, arvan ma. Meie häälestatus oli sama [nagu esimeses mängus], aga mäng oli seekord närvilisem, kuna nägime, et meil on võimalus võita. Me teadsime, mis Taanis teises mängus juhtus (TalTech vajas samamoodi kahte geimi edasipääsuks, kuid jäi 1:2 taha ning võitis lõpuks alles viiendas geimis – K. J.), kuid siin läks kahjuks veel hullemini. Aga kokkuvõttes on hea, et edasi pääsesime.»

Ühtlasi kordas TalTech nõnda Eesti klubide parimat tulemust eurosarjas. Kaheksa parema seas tuleb Janis Sirelpuu hoolealustele vastu ilmselt Türgi kõrgliigas vaid võite tunnistav Ankara Halkbank.

Enne mängu

Avamängu 3:1 (22:25, 25:21, 25:17, 25:17) võitnud TalTechi lahutab eurosarja veerandfinaalis kaks geimivõitu.

Avageimis tuli TalTechil küll šveitslaste paremust tunnistada, kuid siis saadi oma mängumootor käima ning väljakuperemeestele ei antud enam sõnaõigust.

Kevin Saar ja Matěj Šmídl tõid parimatena 17 punkti, 13 punkti jäi Beau Grahami arvele. TalTechi rünnakuresultatiivsus oli 50 protsenti, vastastel alla 40. Vastuvõtt oli kergelt kaldu Schönewerdi poole (54 protsenti vs. 49 protsenti).

Järgmises ringis ootab ilmselt ees Türgi tippklubi Ankara Halkbank.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles