BLOGI ⟩ Rabedalt alustanud Kontaveit jõudis Sydneys veerandfinaali

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: David Gray/Scanpix

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 6.) alistas Austraalias toimuval Sydney Tennis Classicul teises ringis rumeenlanna Elena Gabriela Rusega (WTA 82.) 6:3, 6:1.

 Kontaveit alustas kohtumist rabedalt ja jäi kohe kohtumise alguses 0:2 taha. Seejärel sai Eesti esirekt kaks geimi kätte, kuid andis siis Rusele veel ühe murde. Pärast seda leidis Kontaveit aga hea hoo üles ja võitis neli järjestikust geimi ning esimese seti 6:3.

Teises setis näitas Kontaveit juba võimu. Kuigi rumeenlanna tegutses tõrjel osavalt, siis esimese servi punktidest võitis ta kõigest 43 protsenti ja Kontaveidil õnnestus võtta kuus järjestikust geimi ning lõpuks kindel 6:3, 6:1 võit.

Enne mängu:

Kontaveit alustas uut hooaega suurepäraselt, kui sai veidi enam kui tunniga jagu Hiina esireketist Shuai Zhangi (WTA 60.) 6:3, 6:3. Nõnda ei pidanud Eesti esireket väga palju jõuvarusid kulutama.

«Olen õnnelik, et saan tagasi väljakul olla. (Pärast WTA finaalturniiri – toim) pole olnud lihtne aeg. Kehal läks aega, et taastuda raskest aasta lõpust. Hakkasin treenima, sain ajapikku tagasi mängu. Polnud lihtne ülesanne, et paar nädalat võtad rahulikult ja siis trenni. See oli aeglasem protsess,» ütles Kontaveit pärast mängu toimunud pressikonverentsil.

Teises ringis ootab Kontaveiti rumeenlanna Ruse, kes on praegu näitamas karjääri parimat tennist. 24-aastane tennisist tõusis eile enda karjääri parimale edetabelikohale ning tuleval nädalal kerkib ta esmakordselt 70 parema hulka.

Kvalifikatsioonist põhitabelisse pääsenud Ruse pidi avaringis väga palju vaeva nägema. Kaks tundi ja 21 minutit kestnud lahingus jäi ta numbritega 6:2, 3:6, 6:4 peale poolatarist Magdalena Frechist (WTA 105.).

Kontaveit ja Ruse pole varem kordagi tenniseväljakutel kohtunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles