Karm valik: mullune MM-medalist peab olümpiamänge telerist vaatama

Karl-Joosep Küngas
Copy
Võidukas Norra trio 2021. aasta Oberstdorfi MMil, vasakult: Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund ja Harald Østberg Amundsen.
Võidukas Norra trio 2021. aasta Oberstdorfi MMil, vasakult: Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund ja Harald Østberg Amundsen. Foto: Christof Stache/AFP/Scanpix

Norra suusakoondis teatas nimed, kes sõidavad nende ridades Pekingi olümpiamängudele. Nimekirjast jäi välja Harald Östberg Amundsen, kes teenis mullu MM-il pronksmedali.

23-aastane Amundsen võitis mullu Oberstdorfis peetud MMil 15 km distantsil pronksmedali, kindlustades Norrale kolmikvõidu. Noormees pole ise väga üllatunud, et tal olümpiamängudele sõitmata jääb.

«Veidi oskasin seda aimata. Sjur Röthe, kes pääses viimasena koondisesse, on viimasel ajal minust paremaid tulemusi näidanud. Ma ei suutnud end kehtestada Tour de Ski 15 km distantsil. Kui see sõit välja jätta, siis oleksin kindlasti olümpiamängudele pääsenud,» lausus Amundsen.

Norra lähetab olümpiamängudele koguni 16 murdmaasuusatajat. 

Norra murdmaasuusatamise koondis Pekingi olümpial

Naised:

Maiken Caspersen Falla

Helene Marie Fossesholm

Therese Johaug

Heidi Weng

Lotta Udnes Weng

Tiril Udnes Weng

Anne Kjersti Kalvå

Mathilde Myhrvold

Mehed:

Hans Christer Holund

Emil Iversen

Johannes Hösflot Kläbo

Erik Valnes

Simen Hegstad Krüger

Håvard Solås Taugböl

Pål Golberg

Sjur Röthe

Esimene distants murdmaasuusatajatele sõidetakse Pekingi olümpiamängudel viiendal veebruaril. Selleks on naiste suusavahetusega 15 km distants.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles