Red Bulli üks ninamehi selgitas, miks rikkus Verstappeni sõidustiil nende autot

Postimees Sport
Copy
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: Thibault Camus/AP/Scanpix

Red Bulli tehnikadirektor Pierre Waché avaldas, et F1 maailmameistri Max Verstappeni raju sõidustiil rikkus nende 2020. aasta vormelit.

Toonane hooaeg algas tihedas võitluses Mercedesega, kuid hooaja keskel sai Red Bull hakkama väikese fopaaga, pärast mida suudeti Saksamaa meeskonnale taas korralikku vastupanu osutada.

«Läksime vahepeal auto arendamisega vales suunas. Autol olid iseärasused, mis lubasid Maxil kiiresti sõita ja otsustasime neid ära kasutada. Kuid juhtus nii, et auto muutus kurvi sisenedes ebastabiilsemaks ja teised piloodid ei saanud enam hästi hakkama,» rääkis Waché Motorsport Magazine’ile.

Samas ei ole halba ilma heata. Waché sõnul aitas hooajasisene tempolangus kaasa hilisemale arendustööle, mis andis meeskonnale 2021. aastaks suurepärase vormeli ja sepistas Verstappenile karjääri esimese MM-tiitli.

«Naljakas, et 2020. aasta tekitas Maxi talendikus meile probleeme. Vahel võib auto piiripealne arendamine viia edusammudeni, kuid vahel ka kätte maksta,» ütles Waché kavalalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles