Djokovic on ka Hispaania võimude luubi all

Postimees Sport
Copy
Novak Djokovic täna Austraalia lahtiste eelsel treeningul.
Novak Djokovic täna Austraalia lahtiste eelsel treeningul. Foto: Mark Baker/AP/Scanpix

Ajaloo üks parimaid meestennisiste Novak Djokovic ei tea veel, kas ta peab Austraaliast lahkuma või mitte. Ent Roheline Mander pole ainus paik, kus serblane on luubi alla võetud.

Nimelt kirjutab väljaanne COPE, et Hispaania võimud uurivad Djokovici sisenemist nende riiki. Detsembri lõpus käis serblane Hispaanias, et valmistuda uueks tennisehooajaks.

Hispaania terviseministeerium on sätestanud, et Serbia kodanikud võivad riiki siseneda vaid vaktsineerimistunnistuse – Djokovic pole kaitsepoogitud – või meditsiinilise erandi olemasolul.

Möödunud nädala kolmapäeval Austraaliasse saabunud Djokovic sai piiripunktis teada, et tema viisa on kehtetuks tunnistatud. Djokovicil polnud küll viisa jaoks vajalikku vaktsiinipassi, kuid sai tänu koroonaviiruse läbipõdemise tõendile riiki sisenemiseks eriloa. Piiripunktis aga kõrgemate Austraalia võimude arvates sellest ei piisanud.

Edasi paigutati Djokovic immigrantide kinnipidamiseks mõeldud hotelli, kust ta vabanes esmaspäeval, kui kohus tühistas Austraalia valitsuse otsuse tema viisa kehtetuks tunnistada. Ent Austraalia immigratsiooniminister Alex Hawke võib Djokoivici siiski riigist välja visata. Lõplikku otsust pole Austraalia meedia teatel veel tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles