Niina Petrõkina: olen suurel areenil vähe võistelnud, närveerisin liialt

Ville Arike
, reporter
Copy
Niina Petrõkina esitamas EMil lühikava.
Niina Petrõkina esitamas EMil lühikava. Foto: Eero Vabamägi

Tallinnas peetaval iluuisutamise EMil täiskasvanute suurvõistluste debüüdi teinud ning lühikava 17. kohaga vabakavale pääsenud Niina Petrõkina tõdes, et närvipinge sai temast võitu. Edasipääs aga mõistagi rõõmustab piigat.

«Ma ei jäänud rahule. Närveerisin liialt, ei saanud selle tundega korralikult hakkama. See oli ju alles minu elu teine võistlus suurel areenil, pean vaimse poole kallal töötama. Olen praegugi (kümmekond minutit pärast sõitu - V.A.) närvis. Ma ei suutnud endast anda maksimumi,» tõdes Petrõkina.

Hüppeid hindas ta suures plaanis headeks, kuid lisas, et peab rohkem keskenduma väljasõitudele. Artistlikkuse tasemega jäi ta rahule.

Kaks aastat tagasi peetud juunioride MMil pidi Petrõkina piirduma lühikavaga. «Toona olin väike laps, nüüd olen saanud täiskasvanumaks,» lausus ta naerdes.

«Olen väga rõõmus! Ma ei tea, kuidas laupäeval läheb, aga kui see võimalus avanes, annan endast maksimumi. Usun, et suudan tänasega võrreldes paremini sõita, samas tuleb jääle minnes närv ikka sisse. Kodus on tore võistelda, kuid teatud segab see keskendumist,» lisas Petrõkina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles