Vaktsiinitootja Pfizeri pealik kaitses kaitsepookimata Djokovici (4)

Christopher Krutto
Copy
Tennisetäht Novak Djokovic.
Tennisetäht Novak Djokovic. Foto: MARTIN KEEP/SCANPIX

Vaktsiinitootja Pfizeri tegevjuht Albert Burla astus tennisetähe Novak Djokovici kaitseks välja.

Austraalia immigratsiooniminister Alex Hawke tühistas Eesti aja järgi reede hommikul tennisetähe Novak Djokovici viisa. See tähendab, et ta peetakse ilmselt võimude poolt kinni ja serblane peab lootma, et advokaadid suudavad ta kohtus taas päästa. Samas on tal tekkinud ootamatu liitlane.

Kuigi Djokovic on kaitsepookimata, siis saatele «Bloomberg Markets and Finance» antud intervjuus tunnistas Burla, et Djokovic ei kujuta praegu endast teistele ohtu.

«Esiteks, ma olen suur Novak Djokovici fänn. Aga ma ei saa öelda, kas tal oli Austraaliasse sisenemiseks vajalik dokumentatsioon olemas. Need on tema, võimude ja tema arsti vahelised asjad,» alustas Pfizeri tegevjuht olukorra kommenteerimist.

«Ma arvan, et viiruse läbipõdemine on kaitse nakatumise vastu, mitte ainult selle juhtumi puhul, vaid üldiselt ja mõneks ajaks. Mitmes Euroopa riigis kehtib koroonatõend kuus kuud pärast viimase vaktsiinidoosi saamist või kolm kuud pärast viimase positiivse proovi andmist.

Ehk loomulikult saadud viiruse puhul ei kesta kaitse nii kaua kui vaktsiiniga. Seda räägitakse ja see on, millest mina saan rääkida,» lisas ravimifirma juht.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles