M-Sport otse Dakari kõrberallilt Montesse tuleva Loebi pärast ei muretse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb Foto: M-Sport

Kui reede õhtul tundis vanameister Sebastien Loeb rõõmu Dakari kõrberalli teise koha üle, siis 12 tundi hiljem istus ta Saudi-Araabias juba lennuki peale, et vuhiseda Prantsusmaa poole. Põhjuseks siis viie päeva pärast Monte Carlos algav autoralli uus hooaeg.

Üheksakordne ilmatšempion lõpetas täiskohaga WRC-sarjas sõitmise küll juba 2012. aastal, kuid on aeg-ajalt ikkagi mõningatel rallidel kaasa teinud. Uuel hooajal peaks ta – veel kinnitamata andmetel – starti tulema koguni viiel etapil ja seda siis M-Spordi värvides.

«Aasta algus on tema jaoks tõesti erakordselt kiire, kuid ta teadis väga hästi, millega nõustub. Ma olen kindel, et ta töötab täie jõuga ning magab siis, kui saab,» ei teinud M-Spordi pealik Richard Miller vanameistri tihedast graafikust suurt numbrit.

«Keegi meist ei ela selle illusiooniga, et see oleks kuidagi moodi ideaalne ettevalmistus Monte Carloks, kuid ärgem unustage, et me räägime siinkohal ikkagi Sebastien Loebist. Ta on seda paar korda varem ikkagi teinud ning teab, millest jutt käib. Kui maailmas üldse leidub sõitjat, kes on võimeline niisama MM-rallil rooli istuma, on see tema,» jätkas DirtFishiga vestelnud britt.

Milleneri sõnul on Loebi olukord isegi võrdlemisi hea: «Ma ei taha nüüd öelda, et tänavune Dakari kõrberalli polnud väljakutse, mõistagi oli, kuid olukord oleks sootuks teine, kui ta pidanuks iga päev sõba silmale saama magamiskotis, kusagil Lõuna-Ameerika kõrbes. Või kui ta jäänuks teepervele Aafrika liivaväljadel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles