Esikaheksasse tõusnud Petrõkina: emotsioonid keesid üle, see oli mu karjääri suurim hetk (1)

Ville Arike
, reporter
Copy
Niina Petrõkina tänab pärast hiilgavat esitust teda maruliselt toetanud publikut.
Niina Petrõkina tänab pärast hiilgavat esitust teda maruliselt toetanud publikut. Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Eesti naisuisutajatest saab Tallinna EMil parema koha Niina Petrõkina, kes tegi puhtalt hüpates peaaegu veatu vabakava, sai selle isiklikuks rekordiks 128,77 punkti ning tõusis sellega lühikava 17. kohalt kokkuvõttes Vana Maailma kaheksa parema hulka! Petrõkina oli mõistetavalt üliõnnelik.

Tundus, et kohati paistsid emotsioonid Petrõkina näost välja juba sõidu ajal. Kui kava lõppes, paiskusid need kõik pealtvaatajate juubelduste saatel valla. 

Pärast lühikava oli Petrõkina tunnistanud, et tuhandete inimeste ees sõitmine tekitas liigset närvilisust. Täna sai ta närvide talitsemisega juba hakkama. «Jah, olen väga rahul, et sain nendega hakkama ja suutsin näidata, mida oskan,» ütles 17-aastane EMi debütant Petrõkina rõõmsalt.

Ta kiitis sarnaselt Eva-Lotta Kiibuse ja Anna Levandiga publikut: «Suutsin lühikavaga võrreldes olla rahulikum ja nõnda oli kindlam sõita. Vaatasin jääle minnes tribüünidele - rahvast on siin nii palju! On väga tore, et huvilised tulid halli. Iluuisutamine on ilus, aga väga raske spordiala.

Tõepoolest, minu emotsioonid keesid üle. Ma ei teadnud pärast sõitu, mida teha. Kahtlemata oli see minu senise karjääri suurim hetk. Nooruses vaatasin võistlusi telerist ja mõtlesin, kuidas sportlased ei tunne nii suure publiku ees võisteldes hirmu. Siin EMil sain teada, kui raske on niisugusel võistlusel end kokku võtta. Publik aitas väga.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles