Austraalia süüdistas kohtus Djokovici Serbia vaktsiinihädas (25)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: Steven Paston/PA/Scanpix

Eesti aja järgi möödunud ööl hakkas Austraalia föderaalkohtus istung, mille tulemusena on maailma ühe parema meestennisisti Novak Djokovici viisa lõplikult tühistatud ning ta peab riigist lahkuma. Kohtus süüdistati sportlast Serbia madalas vaktsineerituse tasemes.

  • Loe SIIT, miks peab Djokovic Austraaliast lahkuma.

Selliste väidetega tuli kohtu ees lagedale riiki esindanud vandeadvokaat Stephen Lloyd. Ta sõnas, et Djokovic on Serbias paljudele eeskuju ning osalt tema vaadete tõttu on riigis kaitsepoogitud vähem kui 47 protsenti inimestest.

Lloyd lisas, et Djokovic on Serbia valitsust inimeste vaktsineerimise tõttu kritiseerinud. Avalikkuse ees pole aga ühtegi märki, et ta oleks seda teinud.

Djokovic ei ole koroonaviiruse vastu vaktsineeritud ning on oma vastuseisu kaitsepookimisele ka avalikult väljendanud. Tõsi, hiljem täpsustas ta oma seisukohta, lisades, et ta pole ekspert ja on avatud meelega, kuid soovis, et jääks võimalus valida, mis on tema kehale parim. Facebooki otseülekande ajal selgitas ta, et ei tahaks, et keegi sunniks teda vaktsineerima turniiridel osalemise või reisimise eesmärgil.

Ehkki Djokovic ei soosi vaktsiine, pole ta ka kordagi, vähemalt mitte avalikult, näiteks rääkinud, et kaitsepookimine kahjustab tervist või tegemist on vandenõuga.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles