Kaks poodiumikohta kergitasid Ilvese MK-sarjas enneolematutesse kõrgustesse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kristjan Ilves rõõmustamas.
Kristjan Ilves rõõmustamas. Foto: Flawia Krawczyk

Eesti esikahevõistlejal Kristjan Ilvesele jääb selja taha karjääri parim võistlusnädalavahetus. 25-aastane elvalane tuli nii laupäeval kui ka pühapäeval üle finišijoone teisena ning tõusis MK-sarja üldarvestuses seeläbi kõrgele, kuuendale kohale.  

Enne Klingenthali MK-etappi oli Ilves 11 võistlusega – Ruka viimasel päeval ta mäletatavasti diskvalifitseeriti – kogunud 250 punkti, millega hoidis MK-sarja üldarvestuses 11. kohta. Saksamaal noppis ta aga ainuüksi kahe võistlusega 160 lisasilma, mille tulemusena leiabki ta nüüd 410 punktiga hooaja kokkuvõttes kuuendalt tabelirealt. 

Kui siiamaani juhtis MK-sarja tänavu ainult võite tunnistanud Jarl Magnus Riiber, siis viimased kaks etappi (4 võistlust) on norralane seljahäda tõttu vahele jätnud. See on lubanud aga austerlasel Johannes Lamparteril vahepeal hirmsuureks veninud vahe tagasi teha ning Riiberist ka mööda minna.

Ilvesest enam punkte on tänavu teeninud ka Saksa trio: Vinzenz Geiger, Eric Frenzel, Terence Weber. 

Kahevõistlust MK-sarja üldseis.
Kahevõistlust MK-sarja üldseis. Foto: FIS

Ilvese kogutud 410 punkti tähistab ühtlasi juba praegu eestlase jaoks uut tippmarki. Tema senine punktirekord pärines 2017/18 hooajast, kui ta kogus 264 silma, millega paigutus hooaja kokkuvõttes 19ndaks. Mullu lõpetas Ilves küll kahe koha võrra kõrgemal, 17. positsioonil, kuid punkte kogus ta siis 187.    

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles