Djokovici skandaali pärast? Prantsusmaa lahtised tegid kannapöörde: tennisistid peavad olema vaktsineeritud (26)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Novak Djokovic on mullune Prantsusmaa lahtiste meister.
Novak Djokovic on mullune Prantsusmaa lahtiste meister. Foto: POOL / Corinne Dubreuil / FFT via www.imago-images.de/SCANPIX

Maailma esireket Novak Djokovic peab pärast suurt skandaali aasta esimesest suure slämmi turniirist loobuma. Kui esialgu paistis seis palju roosilisem Prantsusmaa lahtiste osas, siis nüüd tehti siingi muudatus.

8. jaanuaril kinnitas Prantsusmaa spordiminister Roxane Maracineanu, et vaktsineerimata maailma tennise esireket Djokovic võib osaleda 16. maist - 5. juunini peetavatel Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel.

Nüüd on aga sellest otsusest üheksa päeva möödas ja olukord juba muutunud. Spordiminister sõnas täna, et uue vaktsiinipassi seaduse järgi ei saa teha kellelegi erandeid.

Siiski peab mainima, et Prantsusmaa lahtised toimuvad alles mai keskpaigas ning olukord maailmas võib veel väga palju muutuda. Seda loodab ka spordiminister ja just kõikidele soodsamas suunas. Samas hetkel kehtivad praegused reeglid ning nende järgi ei saaks Djokovic Prantsusmaa lahtistel osaleda.

«Reegel on lihtne. Vaktsiinipass muutub kohustuslikuks, kui praegune seadus jõustub. Nõnda peavad võistluste ajal olema vaktsiinipass olemas nii pealtvaatajatel kui ka võistlejatel,» lausus Maracineanu.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles