Novak Djokovic – vaktsiinivastaste plakatipoiss ja Serbia pühak

Karl Mihkel Eller
Copy
Serbia rahvas seisab Novak Djokovici taga kui üks mees. Fotol Melbournes toimunud meeleavaldus maailma esireketi toetuseks.
Serbia rahvas seisab Novak Djokovici taga kui üks mees. Fotol Melbournes toimunud meeleavaldus maailma esireketi toetuseks. Foto: Loren Elliott/REUTERS/Scanpix

Novak Djokovici sekeldused Austraalias ja tema koroonaskeptiline hoiak on spordimaailma jaotanud kahte leeri. Maailma esireket on vaktsiinivastast võitlust vedavate seas fänne juurde võitnud, samas paljud pöidlahoidjatest on temasse usu kaotanud. Üks on kindel, Serbia ebajumal Djokovic on kodumaal puutumatu ning sisuliselt võib ta pühakuks ristida.

Pühapäeval lõplikult kohtuvõitluse kaotanud ning pärast 11 päeva kestnud sekeldusi Austraaliast lahkuma sunnitud Djokovic on oma kodumaal tekitanud sügavaid emotsioone ja ajanud inimesed tagajalgadele.

Serbia võimud väljendasid Austraalias tehtud otsuste üle kõva pahameelt, Djokovici kaitseks on kahe nädala jooksul sõna võtnud sisuliselt riigi kogu võimuladvik, eesotsas peaministri ja presidendiga. Riigis, kus paljud inimesed usuvad, et maailm näeb neid pärast 1990. aastate Balkani sõdu jätkuvalt negatiivses valguses, on Djokovici saaga avanud vanad haavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles