Lewandowski valiti taas FIFA aasta parimaks jalgpalluriks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Robert Lewandowski.
Robert Lewandowski. Foto: Pedro Fiuza/Scanpix

Rahvusvaheline jalgpalliliit tunnustas möödunud hooaja parimaid jalgpallureid. Teist aastat järjest teenis maailma parima mängumehe autasu Poola koondise ja Müncheni Bayerni ründetuus Robert Lewandowski.

Lewandowski heitles hääletusel peamiselt Lionel Messi ja Mohamed Salahiga. Poolakas teenis kõikide sedelite lugemisena 48 punkti ning ta edestas sellega Messit nelja silmaga ning Salahit üheksa punktiga.

Möödunud hooaja eest anti väga palju tiitleid ka Londoni Chelsea'iga Meistrite liiga võitnud meestele. Nõnda tunnistati aasta parimaks treeneriks sakslane Thomas Tuchel ja edukaimaks väravavahiks nende puurilukk Edouard Mendy.

Naiste konkurentsis valiti parimaks mängijaks hispaanlanna Alexia Putellas, kes võitis nõnda lühikese ajaga nii Ballon d'Ori kui ka FIFA autasu. Parim juhendaja oli Chelsea naiskonnaga kolm tiitlit võitnud Emma Hayes ja väravavaht PSG-s mängiv Christiane Endler.

Lõpuks kuulutati välja möödunud aasta sümboolne koosseis, kuhu kuulusid järgmised mängijad: Gianluigi Donnarumma (PSG), David Alaba (Madridi Real), Leonardo Bonucci (Juventus), Ruben Dias (Manchester City), Kevin De Bruyne (Manchester City), Jorginho, N'Golo Kante (Londoni Chelsea), Robert Lewandowski (Müncheni Bayern), Lionel Messi (PSG), Erling Haaland (Dortmundi Borussia) ja Cristiano Ronaldo (Manchester United).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles