Kontaveidi öölahingud Austraalias jätkuvad, Kanepi mängud jäävad aovalgesse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Rob Prange

Kui täna on meie tennisistidel Anett Kontaveidil ja Kaia Kanepil maakera kuklapoolel vaba päev, siis homme astuvad mõlemad neist väljakule. 

Anett Kontaveit (WTA 7.) läheb teises ringis vastamisi Taani imelapse Clara Tausoniga (WTA 39.) ning see matš leiab aset Margaret Court Arena esimese mänguna, mis tähendab, et selle algusaeg on Eesti aja järgi punkt kell 2 öösel. 

Kui Kontaveit oli Austraalia lahtiste avaringis tund ja 21 minutit kestnud kohtumises 6:2, 6:3 üle Katerina Siniakovast (WTA 48.), siis minutipealt täpselt sama kaua pidi vaeva nägema ka Tauson, kes alistas austraallanna Astra Sharma (WTA 97.) 6:3, 6:4.

Seejuures peetakse Tausonit Taanis tõeliseks imelapseks. Ta tuli ainult 13-aastaselt Taani meistriks, ületades sellega endise maailma esireketi Caroline Wozniacki rekordi, kes suutis sama 14-aastaselt. Samas peab märkima, et Kontaveit tuli samuti 13-aastaselt esimest korda Eesti meistriks. Omavahel Kontaveit ja Tauson varem kohtunud pole.

«Siin on kõik rasked vastased,» lausus Kontaveit pärast oma avaringi matši, kui polnud veel teada, kas tal tuleb järgmiseks vastu astuda Tausonile või Sharmale. «Pean ikka keskenduma oma asjale. Ootan väga uut väljakutset, kes iganes vastu tuleb. Tahan igal juhul matši nautida. Mulle meeldib siinsetel väljakutel mängida.»

Avaringis suure üllatusega hakkama saanud ning 2016. aasta Austraalia lahtiste tšempioni Angelique Kerberi (WTA 20.) 6:4, 6:3 alistanud Kaia Kanepi (WTA 115.) läheb järgmiseks vastamisi tšehhitar Marie Bouzkovaga (WTA 86.).

Too kohtumine on kavas seitsmenda väljaku kolmanda matšina, mis tähendab, et selle algusaeg jääb Eesti ajas ilmselt 7–8 vahele.

36-aastane Kanepi on endast 13 aastat noorema Bouzkovaga varem kohtunud kahel korral. Mõlemal on kirjas üks võit, ent viimase lahingu 2020. aasta Prantsusmaa lahtiste esimeses ringis võitis eestlanna 4:6, 6:4, 6:2.

«Peaks stiililt olema üsna sarnane Kerberiga. Lööb kõvasti palle tagasi ja jookseb palju. Pean taas olema agressiivsem pool,» vaatas Kanepi ette teise ringi mängule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles