BLOGI ⟩ Taani imelaps lõpetas Kontaveidi teekonna Austraalia lahtistel

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: MARTIN KEEP/AFP/Scanpix

Anett Kontaveit (WTA 7.) kaotas Austraalia lahtiste teises ringis 19-aastasele taanlannale Clara Tausonile (WTA 39.) 2:6, 4:6.

Kuigi Kontaveit alustas matši serviässaga, läks tal kohe raskeks, sest Tausonil õnnestus avageimis murdega juhtima minna. Teises geimis oli Kontaveidil kaks võimalust seis viigistada, kuid Tauson tõrjus mõlemad murdepallid. Ühtlasi jäid need Kontaveidi ainsateks murdepallideks esimeses setis.

Tauson jätkas oma servil kindlalt tegutsemist, kuid Kontaveit oli raskustes. Seitsmendas geimis kaotas eestlanna oma servi nulliga ning juba järgmises geimis pallis Tauson avaseti võidule.

Teises setis õnnestus Kontaveidil hästi minema saada ning seisul 3:1 oli ta murdega juhtimas. Paraku ei õnnestunud tal kuidagi seda eduseisu hoida, sest Tauson murdis kohe vastu. Kontaveit pääses küll veel 4:2 juhtima, ent jällegi oli Tausonil vastus olemas. Otsustava murrangu teenis taanlanna üheksandas geimis ning pallis seejärel juba ideaalse servigeimi, mis tõi matši võidu.

Kontaveidi esimese servi protsent oli 53 ja ta võitis sellelt 55 protsenti (17/31) punktidest. Teiselt servilt õnnestus tal võita 37 protsenti (10/27) punktidest. Taanlanna esimene palling õnnestus 59 protsendiga ja ta võitis 73 protsenti (24/33) punktidest. Teiselt servilt sai ta 57 protsenti (13/23) punktidest.

Äralööke tegi Kontaveit 15, lihtvigu 27. Tausoni samad näitad olid 20 ja 13. Mängitud punktidest võitis eestlanna 46 ja taanlanna 68.

Varem oli Tauson maailma top 20 kuuluva mängijaga kohtunud kolmel korral, kuid alati kaotanud. Nüüd sai ta esimese võidu suisa top 10 mängija vastu. «Ma ei läinud mängule vastu võidumõtetega. Mul oli lihtsalt hea meel siin olla. Olen viimased kuud hästi mänginud ja tahtsin lihtsalt teada, kus mu tase on. Ja siin ma nüüd olen. Loodan, et suudan samamoodi edasi mängida ja eks näis, kaugele ma nii jõuan.»

Kolmandas ringis kohtub ta ameeriklanna Danielle Rose Collinsiga (WTA 30.), kes alistas 6:4, 6:3 Ana Konjuhi (WTA 58.).

Enne mängu:

Kui Kontaveit oli Austraalia lahtiste avaringis tund ja 21 minutit kestnud kohtumises 6:2, 6:3 üle Katerina Siniakovast (WTA 48.), siis minutipealt täpselt sama kaua pidi vaeva nägema ka Tauson, kes alistas austraallanna Astra Sharma (WTA 97.) 6:3, 6:4.

Seejuures peetakse Tausonit Taanis tõeliseks imelapseks. Ta tuli ainult 13-aastaselt Taani meistriks, ületades sellega endise maailma esireketi Caroline Wozniacki rekordi, kes suutis sama 14-aastaselt. Samas peab märkima, et Kontaveit tuli samuti 13-aastaselt esimest korda Eesti meistriks. Omavahel Kontaveit ja Tauson varem kohtunud pole.

«Siin on kõik rasked vastased,» lausus Kontaveit pärast oma avaringi matši, kui polnud veel teada, kas tal tuleb järgmiseks vastu astuda Tausonile või Sharmale. «Pean ikka keskenduma oma asjale. Ootan väga uut väljakutset, kes iganes vastu tuleb. Tahan igal juhul matši nautida. Mulle meeldib siinsetel väljakutel mängida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles