BLOGI ⟩ Kanepi jõudis Austraalia lahtistel kolmandasse ringi (3)

Postimees Sport
Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Rob Prange/Zuma Press/Scanpix

Kaia Kanepi (WTA 115.) alistas Austraalia lahtiste teises ringis tšehhitari Marie Bouzkova (WTA 86.) 6:2, 7:6 (3).

Esimene sett kuulus täielikult Kanepile, kes läks murdega 2:1 juhtima. Kuigi Bouzkoval õnnestus 2:2 viigistada, murdis Kanepi vastase pallingu teist korda järjest ja enam tagasi ei vaadanudki.

Kanepil õnnestus vastast tema servil hästi survestada. Eriti just Bouzkova teisel servil, kust eestlanna võitis 11 võimalikust punktist 10.

Teist setti alustas Kanepi murdega ning läks 2:1 ja 4:2 juhtima. Näis, et matši saatus on Kanepi kontrolli all, kuid Bouzkova tuli mängu tagasi ning haaras 6:5 eduseisu. Kanepi servis seti aga kiiresse lõppmängu, kust sammus juba veenvalt Austraalia lahtiste kolmandasse ringi. Matš kestis tund ja 38 minutit.

Kanepi tegi matši jooksul 27 äralööki ja 33 lihtviga (neist 25 tulid teises setis – toim). Vastane sai kirja 14 äralööki ja 18 lihtviga.

Eestlannal oli matši jooksul kasutada 11 murdepalli, millest realiseeris viis. Ise seisis ta silmitsi nelja murdepalliga, millest päästis ühe. Mängitud punktidest võitis Kanepi 72 ja vastane 58.

Kolmandas ringis ootab Kanepit ees 24-aastane austraallanna Maddison Inglis (WTA 133.), kes sai 7:6 (4), 2:6, 6:2 jagu ameeriklannast Hailey Baptistest (WTA 165.). Omavahel nad varem kohtunud pole.

Enne mängu

Kanepi ja Bouzkova matš kavas seitsmenda väljaku kolmanda matšina, mis tähendab, et selle algusaeg on eeldatavalt kell 7.

36-aastane Kanepi on endast 13 aastat noorema Bouzkovaga varem kohtunud kahel korral. Mõlemal on kirjas üks võit, ent viimase lahingu 2020. aasta Prantsusmaa lahtiste esimeses ringis võitis eestlanna 4:6, 6:4, 6:2.

«Peaks stiililt olema üsna sarnane Kerberiga. Lööb kõvasti palle tagasi ja jookseb palju. Pean taas olema agressiivsem pool,» vaatas Kanepi ette teise ringi mängule.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles