BLOGI ⟩ Vägevalt oma mängu parandanud Kanepi jõudis Austraalia lahtistel esimest korda 16 parema hulka! (3)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kaia Kanepi jõudis Austraalia lahtistel esimest korda 16 parema hulka.
Kaia Kanepi jõudis Austraalia lahtistel esimest korda 16 parema hulka. Foto: WILLIAM WEST/AFP/Scanpix

Kaia Kanepi (WTA 115.) alistas Austraalia lahtiste tenniseturniiri kolmandas ringis kodupubliku ees, peaväljakul Rod Laver Arenal mänginud Maddison Inglisi (WTA 133.) 2:6, 6:2, 6:0. Eesti teine reket jõudis hooaja esimesel suurel slämmil karjääri jooksul esimest korda 16 parema hulka.

Kohtumise algus ei tõotanud sugugi head, sest närviliselt alustanud Kanepi jäi väga kiiresti 0:4 kaotusseisu. Sealt välja ronida ei õnnestunudki, Inglis kontrollis sündmuste käiku kindlalt. Sotsiaalmeedias arutati, et ilmselt mängis seni üsna tundmatu austraallanna oma karjääri parima seti. Avavaatuse 6:2 võiduks kulus tal vaid 31 minutit.

Siis aga kõik muutus. Tasapisi, kuid kindlalt hakkas Kanepi oma mängu peale suruma. Ta kasutas teises geimis ära oma päeva esimese murdepalli ja haaras kerge initsiatiivi. Inglis sai küll kohe murde tagasi, ent see jäi üksikuks päikesekiireks. Eestlanna oli teises setis selgelt, 6:2 parem. 

Otsustav vaatus läks täiesti ühte auku. Kanepi oli Inglisit juba nii kõvasti küpsetanud, et vajas oma paremuse maksma panemiseks vaid 25 minutit. Pärast teise seti esimest poolt enam võitjas kahtlust ei tekkinud! 

Pääsu eest veerandfinaali võitleb Kanepi esmaspäeval maailma teise reketi Arina Sabalenkaga.

Enne mängu

Inglis on tegemas karjääri parimat suure slämmi turniiri. Varasemalt on ta jõudnud neljal korral esimesesse ringi, kuid sealt edasi pääses esmakordselt alles tänavu. Avamatšis alistas austraallanna maailma 24. reketi Leylah Annie Fernandezi. Teises ringis oli ta parem ameeriklannast Hailey Baptiste'ist (WTA 165.).

Inglise karjääri parim edetabelikoht, 112. pärineb 2020. aasta märtsist. Ta pole võitnud ainsatki WTA-turniiri. 

Kanepi ja Inglis pole omavahel varem vastamisi läinud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles