M-Spordi tiimipealik selgitas jõhkra avarii tagamaid

Postimees Sport
Copy
Richard Millener.
Richard Millener. Foto: @World/M-Sport

Monte Carlo ralli teine päev algas suure ehamatusega: M-Spordi ekipaaž Adrien Fourmaux – Alexandre Coria tegid tõsise avarii ja maandusid kuristikus. Ford Pumast ei jäänud küll suurt midagi alles, ent õnneks pääsesid mehed tervelt. 

M-Spordi tiimiboss Richard Millener ütles intervjuus WRC All Live'ile, et avarii nägi küll väga ohtlik välja, kuid auto on väga turvaline.

«See oli väga tõsine õnnetus. Tundub, et see kurv oli veidi mudasem. Eelmised autod olid ilmselt seal sodi veidi rajale tõmmanud. Meie mehed läksid kurvi lõikama, libisesid seetõttu vastu mäenõlva ning põrkasid siis üle rajapiirde, 25–30 meetrit järsakust alla,» selgitas Millener. 

«Auto sai päris tõsiselt kahjustada, ilmselt on nende ralli lõppenud. Sellest on kahju, sest rääkisime enne võistlust, et kindlasti tuleks finišisse jõuda. Samas, kui oled enesekindel – ta kiitis eile autot taevani –, siis üritad lihtsalt samamoodi jätkata. Eks see ole järjekordne õppetund tuleviku tarbeks.»

Kuigi tükke oli korralikult taga, selgitas Millener, et see tuleneb osati uue hübriidauto ehitusest. Võrreldes eelmise generatsiooni masinatega on kaalu vähendamiseks n-ö ümbrises rohkem plastikut, ent turvaraami pealt pole kokku hoitud. Vastupidi. 

«Uue masina kere annab rohkem järele, mistõttu tunduvad kahjud suuremad. Tegelikult on turvapuur ilusasti paigas ja mehed jäid terveks. Sellest tulenevalt on masinat muidugi keerulisem parandada, kuid põhiline on ikkagi, et kõik jäid terveks,» lisas Millener. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles