PM MONTE CARLOS ⟩ Sébastienide võitluses haaras edu Loeb, Tänak ja Hyundai tegid edusamme

Karl Mihkel Eller
Copy
Enne eilset juhtis Sébastien Loeb viimati MM-rallit 20 aastat ja 2 päeva tagasi.
Enne eilset juhtis Sébastien Loeb viimati MM-rallit 20 aastat ja 2 päeva tagasi. Foto: Reporter Images/EPA/Scanpix

Napilt nädal tagasi Dakari maratonrallil teise koha saanud Sébastien Loeb (Ford) on näidanud üheksakordsele maailmameistrile väärilist taset ning juhib pärast kaheksat kiiruskatset Monte Carlo MM-rallit. Kuu aja pärast 48. sünnipäeva tähistav prantslane kasutab nüüd sõitmisel prille, kuid see ilmselt vaid parandab tema koordinatsiooni.

Loeb võitis eilsest kaheksast katsest kuus, päeva viimane kuulus tema suurimale rivaalile, kaasmaalasele Sébastien Ogier’le (Toyota), kes kaotab üldarvestuses talle 9,9 sekundit. «Ma olin väga üllatunud, kui juba testikatsel kõige kiirema aja sõitsin. Ma pole seal tavaliselt hea, aga selle autoga leidsin kohe rütmi. See oli hea üllatus. Pärast seda oleme kõvasti surunud ja leidnud hea tunnetuse. Vahe pole suur, aga pärast esimest täispikka päeva juhtida on alati hea,» ütles Loeb pärast reedeseid katseid WRC TV-le.

Kolmas tipptiimi kuuluv prantslane Adrien Fourmaux sõitis eilsel avakatsel rajalt välja, tema Ford kukkus sügavale kuristikku, kuid mõlemad autos olnud mehed jäid terveks. Küll aga sai 26-aastase tulevikulootuse auto liialt kannatada, et rajale naasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles