Ka viimane Hyundai pudenes suurest mängust

Christopher Krutto
Copy
Thierry Neuville'u auto esiots.
Thierry Neuville'u auto esiots. Foto: Kuvatõmmis

Autoralli MM-sarja hooaja avaetapp Monte Carlos on Hyundai rallitiimi jaoks olnud paras Kolgata tee. 12. kiiruskatsel pudenes suurest mängust ka Thierry Neuville.

Hyundai sõitjate jaoks on laupäevane võistluspäev möödunud äärmiselt keeruliselt. 10. kiiruskatsel sõitis Oliver Solberg kraavi ja oli seal kinni üle 30 minuti. Lõpuks sai ta tänu pealtvaatajate abile küll liikuma, kuid ajakaotusest päästu polnud.

Pärast 11. katset sai selgeks, et ka Ott Tänak pidi võistluse katkestama. Hyundai pressiteenistuse juht Thomas Villette seletas Postimehele, et Tänak pidi päeva poolikuks jätma nii rehvipurunemise kui ka auto esiosavigastuste tõttu. Homme peaks eestlane siiski stardis olema.

12. kiiruskatsel sai liidritega võrreldes enam kui kolm minutit ajakaotust kirja Thierry Neuville, kelle auto parem esimene amort lendas läbi kapoti. 

«Meil on amordiprobleem olnud juba hommikust saati. Me üritame jätkata, sest siit on võimalik punkte teenida. Ainult üks katse on täna jäänud. Me üritasime ka lõunapausi ajal olukorda parandada, aga paar kilomeetrit pärast starti lendas see läbi kapoti. Loodetavasti õnnestub seda kuidagi veel parandada,» rääkis belglane katse lõpus.

Kuna ta jäi ühel hetkel ette ka Elfyn Evansile, siis lasi Neuville waleslase viisakalt mööda. «Neuville väga mulle ette ei jäänud, ta võttis ilusasti teepervele,» kiitis Toyota piloot konkurenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles