Ukrainlased Pekingi olümpial: ei mingeid pilte venelastega ega venekeelseid intervjuusid (5)

Christopher Krutto
Copy
Vene kõrgushüppaja Maria Lasitskene tegemas Tokyo olümpial pilti koos ukrainlanna 
Jaroslava Mahutšihhiga. Pekingist sarnaseid pilte enam ilmselt ei tule.
Vene kõrgushüppaja Maria Lasitskene tegemas Tokyo olümpial pilti koos ukrainlanna Jaroslava Mahutšihhiga. Pekingist sarnaseid pilte enam ilmselt ei tule. Foto: DYLAN MARTINEZ/Scanpix

Ukraina spordiministeerium andis välja soovituse, mille järgi peaksid riigi sportlased hoiduma piltidest Venemaa sportlastega ega tohi anda venekeelseid intervjuusid.

Pinged Venemaa ja Ukraina vahel on hetkel haripunktis ja mitmed eksperdid ning maailma tippjuhid on sõnanud, et Venemaa sissetung Ukrainasse on vaid aja küsimus. Seetõttu andiski ministeerium välja soovituse venelastega mitte pilte teha ning venekeelseid intervjuusid mitte anda.

Ometi pole kõiki alaliite otsusest teavitatud. Kui Venemaa riiklik uudisteagentuur TASS uuris Ukraina laskesuusaliidult spordiministeeriumi antud soovituse kohta, siis nemad ei teadnud sellest midagi.

«See on esimene kord, kui me sellest kuuleme. Laskesuusaliit pole selliseid soovituusi saanud. Kui oleksime, siis teaksime nendest, aga nagu mainitud, siis kuuleme neist esimest korda. Sellised soovitused pole meieni jõudnud,» rääkis laskesuusaliidu esindaja.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles