PM MONTE CARLOS ⟩ Täiskohaga sõitmisest loobunud Ogier' kauaoodatud puhkus lükkub edasi

Karl Mihkel Eller
Copy
Sébastien Ogier.
Sébastien Ogier. Foto: Toyota/McKlein/Toyota Gazoo Racing / McKlein

Sébastien Ogier (Toyota) pidi Monte Carlo ralli viimasel päeval alla neelama mõru pilli ning tunnistama vana konkurendi Sébastien Loebi (Ford) paremust. Kuigi 13 aastat jutti kestnud MM-karjäärile on Ogier joone alla tõmmanud ja jätkab sõitmist vaid valitud WRC-etappidel, siis kauaoodatud puhkus peab veel natuke ootama. Esmaspäeval alustab ta testimist järjekordse võidusõiduprojekti tarbeks.

Monte Carlo ralli eelviimasel katsel rehvipurunemise tagajärjel liidrikohast ilma jäänud Ogier proovis kuni viimaste meetriteni üheksandat Monte Carlo võitu endale näpsata. Lõpuks jäi tal sellest puudu 10,5 sekundit, kuid enamuse sellest kaotusest põhjustas viimase katse stardis saadud 10-sekundiline karistus valestardi eest. Ogier tunnistas finišis, et ehk oli see mõneti isegi hea, sest võidust poole sekundiga ilma jäämine oleks olnud valusam.

Ogier valestart toimus viimasel ehk punktikatsel, kus tema Toyota Yaris Rally1-auto kõigest loetud hetked enne õiget aega stardijoonel vaikselt veerema hakkas. «Reeglid on reeglid. Kui ma enne õiget aega liikusin, ju siis liikusin. Võib-olla oligi parem, sest kui oleksin kokkuvõttes võidust ilma jäänud poole sekundiga, siis oleks seda raskem üle elada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles